Old Fashioned Lemon Pie

Old Fashioned Lemon Pie
Old Fashioned Lemon Pie wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 178 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 48 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, skrobia kukurydziana, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 11%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe, Staromodne Batoniki Cytrynowe, oraz Old Fashioned Lemon Beza Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby nadzienie cytrynowe: w podwójnym kotle połącz skrobię kukurydzianą, cukier i sól. Mieszać w wodzie, dobrze mieszając. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CytrynaCytryna
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
3
Zdjąć z ognia.
4
Żółtka umieścić w średniej misce i dobrze ubić. Powoli wlać 1/2 szklanki mieszanki skrobi kukurydzianej do żółtek, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wlać mieszaninę żółtka z powrotem do mieszaniny skrobi kukurydzianej w podwójnym kotle, kontynuując ciągłe ubijanie. Powrót podwójny kocioł do ogrzewania i gotować mieszaninę 2 minuty dłużej, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Zdjąć z ognia.
7
Masło lub margarynę wymieszać, sok z cytryny i skórkę cytryny do zagęszczonej mieszaniny. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia, a następnie wlać do skorupy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MasłoMasło
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
8
Aby zrobić bezę: w dużej metalowej lub szklanej misce do mieszania, ubijaj białka do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
9
Dodać 6 łyżek cukru po trochu, kontynuując ubijanie, aż cały cukier zostanie włączony, a białka będą sztywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
10
Rozłóż bezę w skorupce ciasta, upewniając się, że całkowicie pokryje się nadzieniem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CytrynaCytryna
11
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut, aż beza stanie się złotobrązowa. Schłodzić przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn