Old Fashioned Lemon Pie
Old Fashioned Lemon Pie wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 178 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 48 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, skrobia kukurydziana, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 11%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe, Staromodne Batoniki Cytrynowe, oraz Old Fashioned Lemon Beza Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Aby nadzienie cytrynowe: w podwójnym kotle połącz skrobię kukurydzianą, cukier i sól. Mieszać w wodzie, dobrze mieszając. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje, często mieszając.
Żółtka umieścić w średniej misce i dobrze ubić. Powoli wlać 1/2 szklanki mieszanki skrobi kukurydzianej do żółtek, stale ubijając.
Wlać mieszaninę żółtka z powrotem do mieszaniny skrobi kukurydzianej w podwójnym kotle, kontynuując ciągłe ubijanie. Powrót podwójny kocioł do ogrzewania i gotować mieszaninę 2 minuty dłużej, stale mieszając.
Masło lub margarynę wymieszać, sok z cytryny i skórkę cytryny do zagęszczonej mieszaniny. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia, a następnie wlać do skorupy ciasta.
Aby zrobić bezę: w dużej metalowej lub szklanej misce do mieszania, ubijaj białka do spienienia.
Dodać 6 łyżek cukru po trochu, kontynuując ubijanie, aż cały cukier zostanie włączony, a białka będą sztywne.
Rozłóż bezę w skorupce ciasta, upewniając się, że całkowicie pokryje się nadzieniem cytrynowym.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut, aż beza stanie się złotobrązowa. Schłodzić przed podaniem.