Obfita Zupa Z Indyka Jęczmiennego
Need a dairy free main course? Obfita zupa z indyka jęczmiennego może być niesamowitym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 50g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.15 za porcję. Mieszanka jęczmienia, marchewki, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis od Allrecipes ma 21 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Obfita zupa jagnięca i jęczmienna, Obfita zupa Fasolowo-jęczmienna, oraz Obfita Wołowa Zupa Jęczmienna dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj wodę i tuszę z indyka; dodaj 1 1/2 szklanki posiekanej cebuli, 3 łodygi selera, 1/2 szklanki posiekanej marchwi, pieprzu, 1 szczyptę tymianku i 1 liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu, odkładając nadmiar tłuszczu i piany z wierzchu, w razie potrzeby, od 2 do 2 i 1/2 godziny.
Dodaj więcej wody do zapasów, gdy odparuje.
Usunąć tuszę z zapasu i ostudzić. Wyciągnij mięso z kości i rozdrobnić; przechowywać w lodówce aż potrzebne. Odcedzić zapas i zwrócić płyn do puli.
Wymieszaj 1,5 kilograma marchwi, 2 cebule, 6 łodyg selera, jęczmień, grzyby, 2 liście laurowe, sól, majeranek, czarny pieprz i 1 szczyptę tymianku w wywarze z indyka i zagotuj. Zmniejszyć ogień i gotować zupę, mieszając od czasu do czasu, aż jęczmień jest w pełni gotowane, 1 godzinę i 20 minut.
Dodać mięso z indyka do zupy i dusić jeszcze 10 minut.
Przed podaniem usunąć liście laurowe.