NoCal wędzony pieczony indyk z sosem z szałwii dyniowej

NoCal wędzony pieczony indyk z sosem z szałwii dyniowej
NoCal wędzony pieczony indyk z sosem z szałwii dyniowej to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 80g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 882 kalorie. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Mieszanka cukru, szałwii, cebuli w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać cytrynę meyer można śledzić to danie główne z Meyer Lemon Cake jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos, Pieczony indyk z masłem szałwiowym z sosem jabłkowym, oraz Pieczona pierś z indyka z chlebem kukurydzianym-farsz z szałwii i sos Brandy.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 2 szklanki chipsów wędzarniczych applewood, namoczonych w wodzie
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Aby skonfigurować wędzarnię: weź pieczeń z indyka i ułóż ją folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Odcedzić wióry applewood i dodać do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Umieść patelnię na dużym ogniu na kuchence. Wióry zaczną się tlić i dymić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Do mieszanki przypraw: w małej misce dodać pierwsze 5 składników i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Połącz pozostałe składniki w moździerzu i tłucz i zacieru, aż uzyskasz konsystencję gruboziarnistego piasku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
8
Dodaj tę mieszaninę do miski przypraw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Przygotuj indyka. Umyć ptaka wewnątrz i na zewnątrz pod zimną bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi i dobrze doprawić do wnętrza jamy mieszanką przypraw. Podsmaż ptaka pokrojonym koprem włoskim, cytryną, czosnkiem, laurką, szałwią, rozmarynem i tymiankiem. Pin skrzydła z powrotem za podstawą piersi. Kratownica ptaka za pomocą sznurka kuchennego. Indyka zalać oliwą z oliwek i doprawić Na Zewnątrz pozostałą mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Gdy chipsy zaczną palić ułóż indyka na stojaku i połóż go na palących chipsach. Zmniejsz ciepło do średniego i przykryj całą patelnię folią, aby dym zamknął całego ptaka. Lekko obniżyć temperaturę i palić przez 10 do 15 minut. Gdy to zrobisz, zdejmij folię i podnieś cały stojak z indykiem z patelni. Folię należy wyrzucić wraz z wiórkami. (Upewnij się, że odłożyłeś żetony, zanurzając się w wodzie przed odrzuceniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Włóż regał z powrotem do patelni i piecz w nagrzanym piekarniku przez 2 1/2 do 3 godzin. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do mięsistej części uda powinien zarejestrować 170 stopni F. Jeśli nogi lub pierś zbyt szybko brązowieją podczas pieczenia, przykryj je folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Po zakończeniu wyjąć indyka z piekarnika i odstawić na odpoczynek.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Przełożyć na talerz i udekorować szałwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
14
Na dużej patelni na średnim ogniu dodaj boczek. Gotować przez 5 minut, aż boczek zaczyna chrupać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Dodaj cebulę, czosnek, 3 rozdarte liście szałwii i dynię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
16
Saute aż cebula karmelizować, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
17
Wlać wywar z kurczaka na patelnię, aby rozpalić i gotować na wolnym ogniu, aż dynia będzie całkowicie miękka, około 10 do 12 minut. Gdy dynia będzie miękka, wlać sos przez drobny sitko siatkowe, do miski. Docisnąć ciała stałe łyżką, aby wydobyć cały płyn i miąższ. Powrót sos do garnka i nadal dusić i zmniejszyć o połowę, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać pozostałe 3 całe liście szałwii. Wymieszać z masłem i po połączeniu wlać sos do miski lub dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Szałwiaświeża Szałwia
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia

Składniki

680Orzechy dowolne (posiekane)boczek pokrojony w dużą kostkęboczek pokrojony w dużą kostkę1liść laurowy, pokruszonyliść laurowy, pokruszony2(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2(może być lub przeglądać)popękane prażone nasiona kolendrypopękane prażone nasiona kolendry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszona szałwiasuszona szałwia1cebula świeży koper włoski, zielenina usunięta, i cebula pokrojona w plasterkicebula świeży koper włoski, zielenina usunięta, i cebula pokrojona w plasterki2(może być lub przeglądać)popękane prażone nasiona kopru włoskiegopopękane prażone nasiona kopru włoskiego0pęczkiświeża szałwia, Plus liście do dekoracjiświeża szałwia, Plus liście do dekoracji6świeże liście szałwii, podzieloneświeże liście szałwii, podzielone1pęczkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )1Głowaczosnek, podzielony przez równikczosnek, podzielony przez równik2goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki2(zima)herbs de Provenceherbs de Provence12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosodowy rosół z kurczakaniskosodowy rosół z kurczaka1Meyer lemon, połówkaMeyer lemon, połówka12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)cebula w plasterkachcebula w plasterkach596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDynia świeża pokrojona w kostkęDynia świeża pokrojona w kostkę4gałązkiszyjki z kurczakaszyjki z kurczaka2(zima)sól wędzonasól wędzona4(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata5kilogramyIndyk świeżyIndyk świeży2(zima)masło na zimno niesolone, pokrojone w kostkęmasło na zimno niesolone, pokrojone w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia31
Magazyn