NoCal wędzony pieczony indyk z sosem z szałwii dyniowej
NoCal wędzony pieczony indyk z sosem z szałwii dyniowej to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 80g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 882 kalorie. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Mieszanka cukru, szałwii, cebuli w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać cytrynę meyer można śledzić to danie główne z Meyer Lemon Cake jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos, Pieczony indyk z masłem szałwiowym z sosem jabłkowym, oraz Pieczona pierś z indyka z chlebem kukurydzianym-farsz z szałwii i sos Brandy.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: 2 szklanki chipsów wędzarniczych applewood, namoczonych w wodzie
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Aby skonfigurować wędzarnię: weź pieczeń z indyka i ułóż ją folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Odcedzić wióry applewood i dodać do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Umieść patelnię na dużym ogniu na kuchence. Wióry zaczną się tlić i dymić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Do mieszanki przypraw: w małej misce dodać pierwsze 5 składników i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Połącz pozostałe składniki w moździerzu i tłucz i zacieru, aż uzyskasz konsystencję gruboziarnistego piasku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
8
Dodaj tę mieszaninę do miski przypraw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Przygotuj indyka. Umyć ptaka wewnątrz i na zewnątrz pod zimną bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi i dobrze doprawić do wnętrza jamy mieszanką przypraw. Podsmaż ptaka pokrojonym koprem włoskim, cytryną, czosnkiem, laurką, szałwią, rozmarynem i tymiankiem. Pin skrzydła z powrotem za podstawą piersi. Kratownica ptaka za pomocą sznurka kuchennego. Indyka zalać oliwą z oliwek i doprawić Na Zewnątrz pozostałą mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Szyjki Z Kurczaka
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Skórki Z Cytryny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Gdy chipsy zaczną palić ułóż indyka na stojaku i połóż go na palących chipsach. Zmniejsz ciepło do średniego i przykryj całą patelnię folią, aby dym zamknął całego ptaka. Lekko obniżyć temperaturę i palić przez 10 do 15 minut. Gdy to zrobisz, zdejmij folię i podnieś cały stojak z indykiem z patelni. Folię należy wyrzucić wraz z wiórkami. (Upewnij się, że odłożyłeś żetony, zanurzając się w wodzie przed odrzuceniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Włóż regał z powrotem do patelni i piecz w nagrzanym piekarniku przez 2 1/2 do 3 godzin. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do mięsistej części uda powinien zarejestrować 170 stopni F. Jeśli nogi lub pierś zbyt szybko brązowieją podczas pieczenia, przykryj je folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Na dużej patelni na średnim ogniu dodaj boczek. Gotować przez 5 minut, aż boczek zaczyna chrupać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Dodaj cebulę, czosnek, 3 rozdarte liście szałwii i dynię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu
(oryginalny Smak)
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
16
Saute aż cebula karmelizować, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
17
Wlać wywar z kurczaka na patelnię, aby rozpalić i gotować na wolnym ogniu, aż dynia będzie całkowicie miękka, około 10 do 12 minut. Gdy dynia będzie miękka, wlać sos przez drobny sitko siatkowe, do miski. Docisnąć ciała stałe łyżką, aby wydobyć cały płyn i miąższ. Powrót sos do garnka i nadal dusić i zmniejszyć o połowę, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać pozostałe 3 całe liście szałwii. Wymieszać z masłem i po połączeniu wlać sos do miski lub dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Szałwia
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 T Pieprzu Białego W Proszku
Ciepła, Mocna Parzona Kawa
(oryginalny Smak)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia