Niedzielna Kolacja: czosnkowo-oliwkowa Ośmiornica
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj niedzielnej kolacji: czosnku i oliwkowej ośmiornicy. Jedna porcja zawiera 623 kalorie, 18g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,06 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz cytrynę, pietruszkę, makaron i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Niedzielna Kolacja Kanapki, Niedzielna Kolacja: Jambalaya, oraz Niedzielna Kolacja: Pierogi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ośmiornicę, ząbki czosnku, pietruszkę, ziarna pieprzu i cytrynę w pokrywie garnka z zimną wodą i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotuj, aż ośmiornica będzie miękka, a skóra łatwo wyjdzie z jędrnego białego mięsa. W zależności od grubości macek ośmiornicy może to trwać od 1-1 i pół godziny.
Gdy ośmiornica będzie delikatna, wyjmij z garnka szczypcami i wyrzuć płyn i pozostałe składniki. Rezerwy, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
Skropić dużą patelnię oliwą z oliwek i podgrzać do połysku.
Dodaj cebulę i gotuj, aż zmięknie, a następnie dodaj czosnek. Gotować, aż czosnek po prostu zaczyna nabierać koloru.
Usuń pomidory z płynu i dodaj do cebuli i czosnku, miażdżąc każdy pomidor w rękach przed dodaniem go. Gotować na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć, około 15 minut.
Dodać płatki czerwonej papryki i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gdy octopus będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, delikatnie wyjąć z mięsa ostrożnie palcami lub ręcznikiem papierowym. Oddzielić macki od siebie, a głowę pokroić w paski.
Skropić ośmiornicę oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem, rozgrzać patelnię na grillu, aż do palenia i umieścić ośmiornicę na grillu, gotować, aż tylko zacznie char, o 7 protokół.
Jeśli serwujemy z makaronem, gotujemy makaron i wrzucamy do sosu pomidorowego i podajemy posypane zwęgloną ośmiornicą. Lub, jeśli podajemy z chlebem umieścić sos makaronowy w naczyniu do serwowania, top z zwęglonej ośmiornicy i podawać z krojonym chlebem zwęglonym na grillu.