Niedzielna Kolacja: czosnkowo-oliwkowa Ośmiornica

Niedzielna Kolacja: czosnkowo-oliwkowa Ośmiornica
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj niedzielnej kolacji: czosnku i oliwkowej ośmiornicy. Jedna porcja zawiera 623 kalorie, 18g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,06 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz cytrynę, pietruszkę, makaron i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Niedzielna Kolacja Kanapki, Niedzielna Kolacja: Jambalaya, oraz Niedzielna Kolacja: Pierogi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić ośmiornicę, ząbki czosnku, pietruszkę, ziarna pieprzu i cytrynę w pokrywie garnka z zimną wodą i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotuj, aż ośmiornica będzie miękka, a skóra łatwo wyjdzie z jędrnego białego mięsa. W zależności od grubości macek ośmiornicy może to trwać od 1-1 i pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
OśmiornicaOśmiornica
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Gdy ośmiornica będzie delikatna, wyjmij z garnka szczypcami i wyrzuć płyn i pozostałe składniki. Rezerwy, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Skropić dużą patelnię oliwą z oliwek i podgrzać do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj cebulę i gotuj, aż zmięknie, a następnie dodaj czosnek. Gotować, aż czosnek po prostu zaczyna nabierać koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Usuń pomidory z płynu i dodaj do cebuli i czosnku, miażdżąc każdy pomidor w rękach przed dodaniem go. Gotować na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Dodać płatki czerwonej papryki i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
7
Gdy octopus będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, delikatnie wyjąć z mięsa ostrożnie palcami lub ręcznikiem papierowym. Oddzielić macki od siebie, a głowę pokroić w paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Skropić ośmiornicę oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem, rozgrzać patelnię na grillu, aż do palenia i umieścić ośmiornicę na grillu, gotować, aż tylko zacznie char, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Jeśli serwujemy z makaronem, gotujemy makaron i wrzucamy do sosu pomidorowego i podajemy posypane zwęgloną ośmiornicą. Lub, jeśli podajemy z chlebem umieścić sos makaronowy w naczyniu do serwowania, top z zwęglonej ośmiornicy i podawać z krojonym chlebem zwęglonym na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
OśmiornicaOśmiornica
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn