Neapolitańskie klopsiki: Polpette alla Napolitana
Neapolitańskie klopsiki: Polpette alla Napolitana wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 628 kalorii, 29g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka jednodniowego chleba, oliwy z oliwek, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Polpette alla Napoletana, Polpette alla Fiorentina, oraz Neapolitan Ravioli - - - Ravioli All ' Napolitana.
Instrukcje
W płytkiej misce moczyć kostki chleba w mleku na minutę lub dwie. Używając rąk, rozbij chleb na małe kawałki.
W dużej misce, połączyć cielęcinę, wieprzowinę, jajka, chleb i mleko, pietruszka, sól i pieprz.
W dużej, patelni o dużym dnie, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż prawie do palenia.
Dodać klopsiki i, pracy w partiach, jeśli to konieczne, aby uniknąć przeludnienia patelni, gotować, aż głęboki złoty kolor ze wszystkich stron, o 10 protokół.
Dodaj sos pomidorowy i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować wszystkie klopsiki przez 30 minut. Odstawić i ostudzić; SOS zachować do spaghetti.
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, 8 do 10 protokół.
Dodaj tymianek, pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i pieprzem.