Nasze niedoskonałe bałwany: świąteczne ciasteczka dla Mikołaja
Nasze niedoskonałe bałwany: świąteczne ciasteczka dla Mikołaja mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 522 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, nierafinowaną sól morską, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Świąteczne ciasteczka Santan i Elf, Świąteczne ciasteczka Mikołaja, oraz Imperfect Mommy Vegan Chocolate Chip Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Energicznie śmietanę masło i cukier razem na puszystą. Następnie ubić jajka i wanilię, aż jajka rozjaśnią kolor, a wszystkie składniki staną się jednolicie combined.In oddzielną miskę ubić mąkę z solą, a następnie ubić ją do płynnych składników pół szklanki na raz, aż utworzy gładkie ciasto. Jeśli twoje ciasto jest zbyt lepkie, dodaj trochę więcej mąki, ale zrób to krok po kroku i dodaj tylko tyle, aby ciasto było łatwiejsze w obsłudze bez przyklejania. Zbyt dużo mąki osłabi smak.Oddzielić ciasto na 4 oddzielne kulki, aby rolling się ciasteczka nieco łatwiejsze. Podczas pracy z jedną kulką ciasta, zawiń inne w plastik i umieść je w lodówce, aby nie zmiękły zbyt mocno i nie stały się nie do opanowania.Plop kulkę ciasta na arkuszu pergaminu, umieścić inny arkusz pergaminu na górze, i rozwałkować go, aż spłaszcza się do 1/4-cala grubości, mniej więcej.
Wyciąć ciasteczka i piec je 8 do 10 minut w temperaturze 350 stopni, aż trochę rumiane na brzegach, ale nadal miękkie i blade na środku.
Przenieś je z piekarnika do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed dekorowaniem. Kontynuuj pracę partiami, dopóki nie zwiniesz, nie upieczesz i nie schłodzisz każdego kawałka ciasta.Po ostygnięciu udekoruj ciasteczka prostym lukrem lub glazurą. Wierzch z porzeczkami, rodzynkami lub posypką ekologiczną (użyłam tych.)