Nasiona sezamu i Salsa Árbol Chile
Nasiona sezamu i Salsa Árbol Chile może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury Hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 66 kalorii. Jest to niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka árbol chiles, ząbki czosnku, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 34%. Spróbuj Nasiona sezamu i Salsa Árbol Chile, Chile De Arbol Salsa, oraz Tosty Chile de Árbol i Salsa Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i ząbki czosnku i smażyć przez5 minut, lub aż czosnek jest złoty kolor.
Dodać nasiona sezamu i árbol chiles i gotować przez 5 minut, lub aż techiles są ciemniejsze w miejscach.
W międzyczasie podgrzać średniej wielkości ciężką patelnię do smażenia na wysokiej temperaturze.
Dodaj Tomatillo i gotować, obracając je często, for10 minut, lub aż będą bladozielone i poczerniałe inspiracje.
Dodać pomidory do mieszaniny chile na patelni, naciskając na nich łopatką, aby je rozbić i ich soki. Gotować przez 5 minut, aby wymieszać smaki.
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
Przenieś zawartość patelni do blendera i dodaj 1 1/2 szklanki wody. Zmiksować, aż Salsa będzie gładka. Całość doprawić solą i pieprzem. Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie podawać.
Przedruk za zgodą Fresh Mexico: 100 przepisów na prawdziwy meksykański smak by Marcela Valladolid, © 2011 Clarkson Potter a division of Random House, Inc.Marcela Valladolid jest gospodarzem Relatos con Sabor (opowieści ze smakiem) Discovery Travel and Living, który jest emitowany w każdym kraju Ameryki Łacińskiej i na Discovery Familia w Stanach Zjednoczonych. Wychowana w Tijuanie w Meksyku, uczęszczała do Los Angeles Culinary Institute, a później do szkoły gotowania Ritz-Escoffier w Paryżu. Była redaktorką/testerką receptur w magazynie Bon Appétit, stała się szeroko znana po pojawieniu się jako uczestniczka programu The Apprentice: Martha Stewart. Ona i jej syn dzielą swój czas między Tijuanę i San Diego.