Nasiona sezamu i Salsa Árbol Chile

Nasiona sezamu i Salsa Árbol Chile
Nasiona sezamu i Salsa Árbol Chile może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury Hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 66 kalorii. Jest to niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka árbol chiles, ząbki czosnku, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 34%. Spróbuj Nasiona sezamu i Salsa Árbol Chile, Chile De Arbol Salsa, oraz Tosty Chile de Árbol i Salsa Tomatillo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej roślinny w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę i ząbki czosnku i smażyć przez5 minut, lub aż czosnek jest złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Dodać nasiona sezamu i árbol chiles i gotować przez 5 minut, lub aż techiles są ciemniejsze w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
4
W międzyczasie podgrzać średniej wielkości ciężką patelnię do smażenia na wysokiej temperaturze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj Tomatillo i gotować, obracając je często, for10 minut, lub aż będą bladozielone i poczerniałe inspiracje.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
6
Dodać pomidory do mieszaniny chile na patelni, naciskając na nich łopatką, aby je rozbić i ich soki. Gotować przez 5 minut, aby wymieszać smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
8
Przenieś zawartość patelni do blendera i dodaj 1 1/2 szklanki wody. Zmiksować, aż Salsa będzie gładka. Całość doprawić solą i pieprzem. Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
9
Przedruk za zgodą Fresh Mexico: 100 przepisów na prawdziwy meksykański smak by Marcela Valladolid, © 2011 Clarkson Potter a division of Random House, Inc.Marcela Valladolid jest gospodarzem Relatos con Sabor (opowieści ze smakiem) Discovery Travel and Living, który jest emitowany w każdym kraju Ameryki Łacińskiej i na Discovery Familia w Stanach Zjednoczonych. Wychowana w Tijuanie w Meksyku, uczęszczała do Los Angeles Culinary Institute, a później do szkoły gotowania Ritz-Escoffier w Paryżu. Była redaktorką/testerką receptur w magazynie Bon Appétit, stała się szeroko znana po pojawieniu się jako uczestniczka programu The Apprentice: Martha Stewart. Ona i jej syn dzielą swój czas między Tijuanę i San Diego.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn