Naleśniki z boczkiem, jabłkiem i boczkiem
Naleśniki z bourbonem, jabłkiem i bekonem mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 14. 190 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bourbon, mleko, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mini naleśniki z boczkiem gryczanym z syropem Bourbon, Naleśniki z kaszą gryczaną ze słodką wiśnią z syropem z masła Bourbon + boczek, oraz Szarlotka Boczkowo-Bourbonowa.
Instrukcje
W 10-calowej patelni, stopić 3 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodać plasterki jabłka; wymieszać, aby pokryć masłem.
Posypać brązowym cukrem. Gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać 1 łyżkę bourbona i boczek; dalej gotować, aż jabłka zmiękną.
Zdjąć z ognia; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Tymczasem, w średniej misce, wymieszać składniki naleśnikowe tylko do wymieszania.
Patelnia lub patelnia na średnim ogniu (375F).
W razie potrzeby posmaruj olejem roślinnym (lub spryskaj sprayem do gotowania przed ogrzewaniem). Do każdego naleśnika wlać 1/4 szklanki ciasta na gorącą patelnię. Gotować, aż brzegi wyschną i utworzą się bąbelki na wierzchu. Obrócić; gotować z drugiej strony, aż złoty kolor będzie brązowy.
W misce do mikrofalówki lub miarki, syrop mikrofalowy i 2 łyżki Bourbon na wysokim ogrzać. Wymieszać 1 łyżeczkę masła do rozpuszczenia.
Naleśniki podawać z sosem Bourbon-jabłko-bekon i bourbon-syrop klonowy.