Najlepsze domowe Seitan może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 227 kalorii, 39g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz bulion warzywny, wodę, drożdże odżywcze i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Domowe Seitan, Szałwia i cebula domowej roboty seitan pieczeń, oraz Domowy Seitan Z Grilla, Serwowany Na Trzy Sposoby.
Instrukcje
1
Połączyć mąkę z glutenu pszennego i odżywcze płatki drożdżowe w misce; odstawić. W osobnej misce wymieszaj wywar warzywny, 1/2 szklanki sosu sojowego, pastę pomidorową, czosnek, skórkę z cytryny i mieszankę przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odżywcze Płatki Drożdżowe
Witalny Gluten Pszenny
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Mokre składniki wlać do mieszanki mąki i wymieszać twardą łopatką. Zagniataj ciasto, aż powstanie gąbczaste, elastyczne ciasto, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
3
Ciasto rozwałkować na kształt kłody i pokroić na 3 równe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą Perłą
4
Połącz 1/2 szklanki sosu sojowego i zimnej wody w dużym garnku. Gotujący się bulion powinien być bardzo zimny po dodaniu ciasta, aby utrzymać jędrną konsystencję i upewnić się, że nie rozpada się.
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Umieścić kawałki ciasta w zimnym bulionie, częściowo przykryć garnek i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego, częściowo przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, obracając kawałki ciasta od czasu do czasu.
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Wyjąć garnek z ognia i niech gluten ostygnie w bulionie przez co najmniej 30 protokół. Aby przechowywać gluten, przechowywać w lodówce, pokryte bulionem, w zamkniętym pojemniku przez okres do 5 dni.