Nadziewane Karczochy
Nadziewane karczochy może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 830 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka karczochów, cytryny, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Nadziewane Karczochy, Nadziewane Karczochy, oraz Nadziewane Karczochy.
Instrukcje
Wymieszać bułkę tartą, ser, oliwę z oliwek, pietruszkę, czosnek, sok z 1 1/2 cytryny i sól i pieprz w dużej misce, aż dokładnie połączone. Mieszanina powinna być lekko wilgotna. Jeśli wydaje się bardzo suchy, dodaj niewielką ilość dodatkowego soku z cytryny.
Odciąć łodygę każdego karczocha, a następnie przyciąć końcówki liści nożycami kuchennymi. Otwórz liście opuszkami palców i spłucz zimną wodą, trzymając liście otwarte. Pracując pojedynczo, umieść każdy karczoch na środku miski mieszaniny bułki tartej i wrzuć mieszaninę do liści, trzymając liście otwarte. Możesz mieć resztki farszu, w zależności od wielkości karczochów.
Wierzchołki karczochów posypać sokiem z pozostałej połowy cytryny.
Umieść plasterek cytryny na wierzchu każdego karczocha.
Każdy karczoch owinąć folią i umieścić w dużym garnku z 3 szklankami zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż liście będą miękkie, około 2 godzin, w zależności od wielkości karczochów. (Może być konieczne dodanie większej ilości wody, jeśli poziom wody stanie się zbyt niski.)