Mąka kukurydziana i parmezan
Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 10g białka, oraz 6G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ziarna kukurydzy, pieprz, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Flanki z kukurydzy słodkiej z pomidorowo-kukurydzianym smakiem, Parmezan z pomidorami i bazylią, oraz Słodka kukurydza z parmezanem i kolendrą.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać kukurydzę i gotować 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia. Odstawić 1 szklankę ziaren kukurydzy.
Pozostałą kukurydzę umieścić w robocie kuchennym; pulsować 5 razy lub aż grubo posiekane.
Dodać mleko i 5 kolejnych składników (przez jajka) do robota kuchennego; pulsować 4 razy lub do połączenia.
Wlać około 1/2 szklanki mieszanki kukurydzy do każdej z 6 (6-uncji) ramekin pokrytych sprayem do gotowania.
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut lub do momentu, gdy środek ledwo porusza się po dotknięciu ramekinów.
Wyjmij ramekiny z patelni; ostudzić 5 minut na stojaku z drutu. Odwróć flanki na każdą z 6 płyt.
Udekoruj każdą porcję około 2 1/2 łyżek ziaren kukurydzy, 6 połówek pomidorów i 1 łyżeczka bazylii.