Mąka kukurydziana i parmezan

Mąka kukurydziana i parmezan
Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 10g białka, oraz 6G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ziarna kukurydzy, pieprz, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Flanki z kukurydzy słodkiej z pomidorowo-kukurydzianym smakiem, Parmezan z pomidorami i bazylią, oraz Słodka kukurydza z parmezanem i kolendrą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać kukurydzę i gotować 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
4
Zdjąć z ognia. Odstawić 1 szklankę ziaren kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
5
Pozostałą kukurydzę umieścić w robocie kuchennym; pulsować 5 razy lub aż grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Dodać mleko i 5 kolejnych składników (przez jajka) do robota kuchennego; pulsować 4 razy lub do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Wlać około 1/2 szklanki mieszanki kukurydzy do każdej z 6 (6-uncji) ramekin pokrytych sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut lub do momentu, gdy środek ledwo porusza się po dotknięciu ramekinów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Wyjmij ramekiny z patelni; ostudzić 5 minut na stojaku z drutu. Odwróć flanki na każdą z 6 płyt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
11
Udekoruj każdą porcję około 2 1/2 łyżek ziaren kukurydzy, 6 połówek pomidorów i 1 łyżeczka bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn