Mus Z Ciemnej Czekolady
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj musu z ciemnej czekolady. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,12 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 5G białka, oraz 36 g tłuszczu. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 70 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bitą śmietanę, cukier, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Mus Z Ciemnej Czekolady, Niskotłuszczowy Mus Z Ciemnej Czekolady, oraz Mus Z Ciemnej Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Czekoladę umieścić w dużej misce ustawionej na bain marie lub w podwójnym kotle na niskim wolnym ogniu. Wymieszać czekoladę do rozpuszczenia. Wyłącz ciepło i odstaw.
Ubij krem na lodzie, aż utworzy miękkie szczyty. Odstawić i trzymać w temperaturze pokojowej. Mikserem ubijamy jajko na miękkie szczyty. Stopniowo dodawać cukier i kontynuować ubijanie aż do uzyskania jędrności.
Czekoladę wyjąć z kostki i za pomocą trzepaczki, złożyć naraz białka. Gdy białka są prawie całkowicie włączone, złóż bitą śmietanę. Przykryć mus i przechowywać w lodówce przez około 1 godzinę lub aż zestaw.
Podawać w kieliszkach z większą ilością bitej śmietany i ogolonej czekolady.