Mus Orzechowy
Mus orzechowy to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 12g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, prażone na sucho orzeszki ziemne, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Peanut Dacquoise z musem z masła orzechowego, Mus Z Masła Orzechowego, oraz Mus Z Masła Orzechowego.
Instrukcje
Umieścić durszlak w średniej misce. Durszlak liniowy z 4 warstwami gaznicy, dzięki czemu gaznik rozciąga się ponad krawędź durszlaka. Łyżka jogurtu do durszlaka. Przykryć luźno folią; przechowywać w lodówce 12 godzin. Łyżka jogurtowego sera do średniej miski; wyrzucić płyn.
Posypać żelatynę ponad 1 łyżką wody w kuchence mikrofalowej miski; odstawić 1 minutę. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 15 sekund, mieszając, aż żelatyna rozpuszcza.
Lekko ostudzić (około 3 minut); mieszankę żelatyny ubić na ser jogurtowy. Wymieszać z masłem orzechowym i 1 łyżką orzeszków ziemnych; odstawić.
Połączyć cukier i pozostałą wodę w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski; dobrze wymieszać. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 3 minut lub do zagotowania mieszaniny, mieszając co minutę; odstawić.
Ubij białka i sól z dużą prędkością miksera do uzyskania piany. Stopniowo wlać gorący syrop cukrowy do mieszaniny białek jaja, ubijając ze średnią prędkością; następnie ubijać z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty.
Delikatnie złożyć mieszaninę białka jaj w mieszaninę serów jogurtowych. Łyżka 1 filiżanka do każdego z 4 (8-uncji) kieliszki macierzystych; posypać Pozostałe orzeszki ziemne. Przykryć; schłodzić co najmniej 3 godziny.