Mus czekoladowy Espresso z bitą śmietaną z pomarańczowego Mascarpone

Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 494 kalorii, 9g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 96 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka skórki pomarańczowej, białek jaj, wyciśniętego soku pomarańczowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 26%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Czekoladowo-Espresso Lava Cakes z bitą śmietaną Espresso, Gruszki w koszulce z granatu z bitą śmietaną pomarańczowo-imbirową Mascarpone, oraz Ciasto z funtem Ricotta z nadzieniem z krwawej pomarańczy, polewą z bitej śmietany Mascarpone i kandyzowanymi plasterkami krwawej pomarańczy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Do musu: w małym rondelku na średnim ogniu wymieszaj mleko z cukrem i proszkiem espresso, aż mleko będzie gorące, ale nie zagotuje się, a cukier się rozpuści.
Umieść kawałki czekolady w blenderze.
Wlej gorące mleko na frytki. Uruchom blender na wysokim poziomie, aż się połączy, kilka sekund.
Dodaj białka i uruchom blender na wysokim poziomie, aż będzie lekki, około 1 minuty.
Przełóż mus do 4 małych filiżanek do serwowania. Przykryj folią i wstaw do lodówki, aż będzie twarda, około 3 godzin.
Do kremu: w misce miksera elektrycznego wymieszaj
ser mascarpone i sok pomarańczowy na gładką masę.
cukier puder i skórka pomarańczowa. Ubijaj, aż krem będzie miał miękkie szczyty, około 1 minuty. Śmietanę ubić tuż przed podaniem musu lub przykryć folią i wstawić do lodówki, aż będzie gotowa do podania.
Usuń płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia na co najmniej 5 minut.
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż do połowy. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje eksplozje ciepła.
Umieść ręcznik na wierzchu maszyny, kilka razy pulsuj, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładka.