Mrożone ciasto Klonowo-musowe z kandyzowaną żurawiną
Mrożone ciasto Klonowo-musowe z kandyzowaną żurawiną to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.67 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jeśli masz cukier, brązowy cukier, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mrożone ciasto Klonowo-musowe z kandyzowaną żurawiną, Mrożone ciasto Klonowo-musowe z kandyzowaną żurawiną, oraz Faszerowane słodkie ziemniaki z Bourbon Klon kandyzowane pekan i żurawiny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż orzechy pekan na obramowanej blasze do pieczenia i piecz przez około 8 minut, aż będą pachnące.
Niech ostygnie całkowicie.
W robocie kuchennym pulsuj pekany, cukier, gałkę muszkatołową i sól, aż orzechy zostaną drobno posiekane.
Dodaj masło i impuls do włączenia. Naciśnij okruchy na 9-calowej patelni sprężynowej w równej warstwie. Przechowywać w lodówce do firmy.
W średnim rondlu doprowadzić syrop klonowy do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż lekko zmniejszy się i termometr cukierkowy włożony do syropu rejestruje 235, około 8 minut; uważaj, aby się nie zagotował.
W stojącym mikserze elektrycznym wyposażonym w trzepaczkę ubijamy białka z kremem z kamienia nazębnego i solą, aż uformują się jędrne szczyty. Mikser ze średnią prędkością, skropić gorący syrop na białka i ubić do włączenia. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj bezę, aż ostygnie do temperatury pokojowej, około 5 minut.
W dużej misce ubij śmietanę z wanilią, aż uformują się miękkie szczyty. Składamy bezę do bitej śmietany, aż się zmiksujemy. Zeskrobać mus na skórkę i równomiernie rozprowadzić. Zamrażać do uzyskania jędrności, co najmniej 8 godzin, ale najlepiej przez noc. (Mus nie zamarznie jak lody.)
Żurawinę włożyć do dużej żaroodpornej miski. W małym rondlu, połączyć cukier i wodę i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru.
Wlać syrop na żurawinę i przykryć miskę folią. Ustaw miskę na rondlu z gotującą się wodą i gotuj niezakłócony na bardzo małym ogniu, aż syrop będzie różowy, a żurawina będzie miękka, ale nie zepsuta, o 45 protokół.
Wyjmij miskę z rondla i pozwól żurawinie ostygnąć całkowicie. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Zdjąć pierścień ze sprężyny.
Ciasto z musem pokroić w kliny i przenieść na talerze. Łyżka kandyzowanej żurawiny na cieście i podawać.