Morelowe Placki Orzechowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj morelowe placki orzechowe spróbować. Ten wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 9g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka mąki, Skórka z cytryny, orzechy laskowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placki Owsiane Rabarbarowo-Orzechowe, Czekoladowo-Orzechowe Karmelowe Kwadraty, oraz Morelowe Kwadraty.
Instrukcje
Połączyć orzechy laskowe, stalówki, mąka, cynamon, i kakao w proszku w średniej misce, i odstawić.
W misce miksera stojącego, wyposażonego w mocowanie wiosła, połączyć masło, skórkę i sok z cytryny i wymieszać na średniej prędkości.
Dodać cukier i wymieszać na małej prędkości przez 30 sekund, aby wymieszać, następnie zwiększyć prędkość do średniej i ubić, aż puszysty, 2 do 3 minut.
Dodaj suche składniki i wymieszać na niskiej prędkości, zatrzymując się zeskrobać po bokach miski, aż tylko włączone, 2 do 3 protokół.
Uformować ciasto na 7-calowy kwadrat, owinąć folią i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
W międzyczasie zdejmij pokrywkę ze słoika dżemu, umieść słoik w kuchence mikrofalowej i mikrofaluj przez 1 minutę. Wymieszać i nadal podgrzewać, aż dżem się rozpuści i nagrzeje. Lub umieść dżem w małym rondlu i podgrzewaj na średnim ogniu, aż zmięknie. Przecedzić dżem do małej miski i odstawić owoce na bok do innego użycia.
Umieść stojaki w dolnej i górnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. wyłóż dwie blachy do pieczenia z Silpatami lub pergaminem.
Zwiń każdy kawałek między dwoma kawałkami pergaminu lub folii z tworzywa sztucznego do grubości 3/16 cala.
Wyciąć ciasteczka z 1-do 2-calowego kwadratowego noża lub noża i umieścić na przygotowanych arkuszach około cala od siebie.
Piec przez 18 do 20 minut, obracając arkusze w połowie pieczenia. Wsuń Silpaty lub pergamin z ciastkami na stojaki chłodzące, aby całkowicie ostygnąć.
Umieść połowę ciasteczek do góry nogami na powierzchni roboczej. Na wierzchu po około 1 łyżeczce dżemu.
Umieść pozostałe ciasteczka z prawej strony nad nadzieniem i delikatnie wciśnij w dół, aby kanapkować ciasteczka.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Połowę każdego ciasteczka zanurzyć w czekoladzie i umieścić na blasze do utwardzenia.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;