Moje Ulubione Świąteczne Ciasteczka
Moje ulubione świąteczne ciasteczka to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 24. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, barwnik spożywczy, żółtko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to My Favorite Chocolate Christmas Cookies, Świąteczne ciasteczka: norweskie świąteczne ciasteczka, marchewka przyprawiona śliwką i czekolada pomarańcza, oraz Ciasteczka Z Czerwonego Aksamitu: Ulubione Ciasteczka Z Ciasta.
Instrukcje
Do ciastek: za pomocą miksera stojącego, śmietany skrócenie, cukier granulowany, skórka pomarańczowa i wanilia dokładnie, około 2 minut.
Dodać jajko i ubić, aż będzie lekkie i puszyste, o 1 więcej minut.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać, a następnie zmiksować na masę śmietanową. Podziel ciasto na pół (trzecie, jeśli podwoisz przepis), lekko spłaszczyć między 2 arkusze woskowanego papieru i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę (lub zamrozić na 20 minut).
Rozwałkować ciasto o grubości 1/4 cala na lekko posypanej mąką powierzchni i pokroić w kształty za pomocą foremki do ciastek.
Przenieść kształty na lekko nasmarowane arkusze ciastek i schłodzić do jędrności, około 30 minut.
Do glazury z żółtka jaja: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. podczas schładzania ciasta połącz żółtko jaja, 1 łyżeczkę wody i barwnik spożywczy. Pomaluj ciasteczka (miękką szczotką)glazurą z żółtka.
Piec ciasteczka przez 6 do 7 minut. Nie pozwól, aby ciasteczka brązowy. Ciasteczka będą lekko dmuchane, a glazura będzie wyglądać na pękniętą.
Piecz w 2 partiach, jeśli nie zmienisz skrawków.
Do dekoracyjnego białego lukru: podczas pieczenia ciasteczek wymieszaj cukier puder, mleko i białka. Upewnij się, że jest gruby i nieco zachowuje swój kształt.
Wyjmij ciasteczka z piekarnika do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć, około 30 minut.
Następnie, używając worka z ciastem lub worka z zamkiem błyskawicznym, ułóż ciasteczka białym lukrem do dekoracji.