Mleczna czekolada Panna Cotta z malinami i Sabą
Przepis Czekolada mleczna Panna Cotta z malinami i Sabanem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 1,28 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 379 kalorii, 4G białka, oraz 30 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, cukier granulowany, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 2 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Meyer cytrynowo-kokosowa Panna Cotta z malinami, Mleko dyniowe i Kokosowe " panna Cotta, oraz Czekoladowa Panna Cotta.
Instrukcje
Umieść osiem małych szklanek, ramekinów lub misek na blasze do pieczenia. Odstawić.
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą; odstaw na bok.
W małej misce ubić około połowy cukru i sproszkowanej żelatyny; odstawić.
Umieścić czekoladowe chipsy w średniej misce do mieszania; odstawić.
W małym rondelku, przynieść śmietanę, mleko, sól, i pozostały cukier na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia. Powoli posypać mieszankę cukru i żelatyny do rondla, jednocześnie stale ubijając. Po rozpuszczeniu cukru i żelatyny, wlać płyn przez sitko o drobnych oczkach na kawałki czekolady; ubijać gładko.
Ustaw miskę czekolady panna cotta nad miską z lodowatą wodą i mieszaj, aż ostygnie do temperatury pokojowej. Podzielić panna cotta równomiernie między naczynia i przechowywać w lodówce około 6 godzin, lub do całkowitego zestawu.
Aby podawać, każdą panna cottę polać malinami i skropić łyżeczką saba.