Miso-Bakłażan Szkliwiony
Miso-glazurowany bakłażan wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 2,06 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 202 kalorie, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Epicurious ma 44 fanów. Mieszanka octu ryżowego, wody, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 85%. Spróbuj Miso-Bakłażan Szkliwiony (Nasu Miso), Miso-Bakłażan Szkliwiony, oraz Imbir-miso-bakłażan glazurowany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić razem shiro miso, ocet, wodę, cukier i imbir, aż cukier się rozpuści.
Posmaruj dużą płytką patelnię do pieczenia olejem i ułóż bakłażana, pokrój boki w górę, na patelni.
Blaty pędzla z 2 łyżkami oleju (łącznie). Bakłażan Broil 4 do 6 cali od ciepła, aż zacznie się blady złoty i zmiękczyć, 4 do 5 minut.
Szczotkuj obficie mieszaniną miso i piecz jeszcze 2 minuty.
Umyj bakłażana ponownie miso i obróć patelnię o 180 stopni (nie obracaj bakłażana), a następnie kontynuuj pieczenie, aż bakłażan będzie miękki, a glazura będzie złotobrązowa, od 2 do 3 minut.
Podawać posypane szalotki.
* Dostępne na rynkach azjatyckich, sklepach z żywnością specjalistyczną i Uwajimaya (800-889-1928).