Mielona wieprzowina sojowa z makaronem ryżowym
Mielona wieprzowina sojowa z makaronem ryżowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 753 kalorie. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.18 za porcję. Mieszanka wina ryżowego shaohsing, kolendra, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 31 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Zhajiang Mian-Mielony Makaron Wieprzowy, Dziś Kolacja: wieprzowina mielona z makaronem Soba, oraz Tajwańska duszona mielona wieprzowina na ryżu (Lu rou fan) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Doprowadzić patelnię wody do wrzenia i dodać makaron. Gotować przez 4 min, następnie dobrze odcedzić i odstawić.
Rozgrzać wok na dużym ogniu i dodać olej z orzeszków ziemnych. Gdy zacznie palić, dodaj czosnek, imbir, drobno posiekane grzyby i krewetki. Dobrze wymieszać przez kilka sekund, dodać mielone i smażyć. Kiedy mięso zaczyna się brązowieć, dodać wino ryżowe i dobrze wymieszać. Doprawić ciemnym i jasnym sosem sojowym, wlać bulion i doprowadzić do bańki.
Po 1 min. doprawiamy wieprzowinę prażonym olejem sezamowym, posypujemy dymką i kolendrą, następnie mieszamy.
Dodać makaron ryżowy i dobrze wymieszać.
Podawać w miseczkach i jeść od razu, doprawione trochę więcej sosu sojowego, jeśli chcesz.