Meyer Lemon Lobster Cocktail
Meyer Lemon Lobster Cocktail to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz Likier limoncello, ogony homara, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Lawenda Meyer Cytryna Tom Collins Koktajl, Posiekana Sałatka z jarmużu z winegretem Meyer Lemon (z łatwym substytutem Meyer lemon), oraz Koktajl piątek: Bourbon tymianek (z lemoniadą Meyer).
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 2 (10-calowe) szaszłyki i 10 falbanek
Usunąć mięso homara z muszli. Szaszłyk homara 10-calowym szaszłykiem.
Ubij masło i sok z cytryny razem, aby uzyskać masło cytrynowe.
Grilluj szaszłyki z homara, posmaruj je masłem cytrynowym. Doprawić solą i pieprzem.Fajny Homar.
Wyjmij homara z 10-calowych szaszłyków i pokrój w medaliony wielkości 10 kęsów. Szaszłyk do każdego medalionu z falbanką.
Wymieszać razem limoncello i Club soda.
Podawać medalion w szaszłyku w koktajlu limoncello.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego można spróbować to Domaine de Chantemerle Chablis. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Domaine de Chantemerle Chablis]()
Domaine de Chantemerle Chablis
Aromaty świeżych ziół, białych kwiatów, kurzu kredowego. Wyrafinowany, czysty, żywy; aromaty cytryn, limonek, soli morskiej. Ciesz się schłodzonym jako aperitif lub rozkoszuj się ostrygami lub innymi świeżymi skorupiakami.