Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Meyer Lemon Chicken Piccatan spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 26g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Jeśli masz masło, sok z cytryny, natkę pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytrynę meyer można śledzić to danie główne z Meyer Lemon Chess Pie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Posiekana Sałatka z jarmużu z winegretem Meyer Lemon (z łatwym substytutem Meyer lemon), Cytrynowo-Chicken Piccata, oraz Cytrynowy Kurczak Piccata.
Instrukcje
1
Podziel połówki piersi kurczaka na pół poziomo, tworząc 4 kotlety.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi Kurczaka
2
Umieść każdy kotlet między 2 arkusze folii heavy-duty; Funt każdy kotlet do 1/4-cala grubości za pomocą młotka mięsnego lub małej patelni ciężkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Meat Tenderizer
Patelnia
3
Kotlety posypać równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
4
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu; kotlety pogłębiać w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
5
Rozpuścić 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj 2 kotlety do patelni i smażyć 2 protokół. Obróć kotlety; smażyć przez 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Usuń kotlety z patelni. Powtórz procedurę z pozostałą 1 łyżką masła i 2 kotletami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodaj wino do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować przez 1 minutę lub aż płyn prawie odparuje. Wymieszać bulion z kurczaka; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż mieszanina bulionu zmniejszy się do 2 łyżek stołowych (około 4 minut). Wymieszać z sokiem i kaparami.