Mehlsuppe i Butterosti
Mehlsuppe i Butterosti może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 396 kalorii, 11g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Jeśli masz masło, masło klarowane, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują .
Instrukcje
"MEHLSUPPE" do rondla, wlać gorące klarowane masło i dodać mąkę. Beat dwa razem z drewnianą łyżką (lub tryskać) i powrót patelni na dużym ogniu, aby ugotować mąkę. Nadal mieszaj, a mieszanina stopniowo pogłębi kolor bez spalania mąki.
Na innej patelni smażyć skórkę boczku na dużym ogniu, aż wycieknie tłuszcz.
Dodaj mirepoix (drobno pokrojone warzywa) i gotuj przez 3 minuty.
Dodać to do mieszanki mąki i podsmażyć je wszystkie razem.
Wlać 2 szklanki bulionu z kurczaka i energicznie ubić.
Dodaj czerwone wino, aby pogłębić kolor i smak zupy. Doprowadzić do wrzenia i dodać kolejne 2 szklanki bulionu z kurczaka. Zagotować i dodawać wywar w miarę zgęstnienia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny mieszając często.
Dodać sól i pieprz do smaku. Krata z gałki muszkatołowej poprawia również smak.
"BUTTEROSTI" Parboil ziemniaki w osolonej wodzie przez 5 minut.
Dokładnie odcedzić i ostudzić. Zetrzyj je wzdłuż na płytce, tworząc "nici" tak długo, jak to możliwe. Roztopić masło na patelni omletowej na dużym ogniu.
Dodajemy ziemniaki i obficie doprawiamy solą i pieprzem. Łyżką pokroić ziemniaki tak, aby równomiernie się ugotowały. Gdy spód jest ugotowany, odwróć się jak omlet i dalej rzucaj (im więcej, tym lepiej!) Stale dodawać więcej masła, aby zapobiec wysychaniu ziemniaków. To powinno teraz wyglądać jak pięknie rumiany naleśnik omletowy. Ostrożnie przesuń go z patelni na talerz i podawaj od razu.