Maślana krewetka z kawiorem z jesiotra Kalifornijskiego i Creme Fraiche na sałatce z kiełków grochu i pomidorów

Maślana krewetka z kawiorem z jesiotra Kalifornijskiego i Creme Fraiche na sałatce z kiełków grochu i pomidorów
Maślana krewetka z kawiorem z jesiotra Kalifornijskiego i Creme Fraiche na kiełkach grochu i sałatka z pomidorów to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 2488 kalorii, 19g białka, oraz 248 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz kolosalne krewetki, sól, pomidory winogronowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sody oczyszczonej można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ziemniaki Z Creme Fraiche I Kawiorem, Ziemniaki Gaufrette Z Kawiorem I Crème Fraîche, oraz Chipsy ziemniaczane z Creme Fraiche i kawiorem.

Instrukcje

1
Aby marynata: w dużej misce, za pomocą trzepaczki, wymieszać maślankę, sól i przyprawę do pieprzu cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Trzepaczka do dobrego połączenia. Wrzucić krewetki w marynacie aż powlekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Przenieś krewetki do lodówki i pozwól krewetkom marynować się przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4
Krewetki odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
W dużym, solidnym garnku z grubym dnem na średnim ogniu podgrzej olej rzepakowy do 350 stopni F za pomocą termometru do głębokiego smażenia umieszczonego w oleju w celu monitorowania temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Aby ciasto: w dużej misce, ubij razem mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i przyprawę do pieprzu cytrynowego. Gdy suche składniki są dobrze połączone, ubijaj w maślance, a następnie ubijaj w 1 1/2 szklanki wody gazowanej. Mieszać, aż tylko połączone. Jeśli ciasto jest zbyt grube, dodawać więcej wody gazowanej łyżkę na raz, aż konsystencja ciasta jest cieńsza niż ciasto naleśnikowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
Woda GazowanaWoda Gazowana
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Trzymając krewetki za ogon, zanurz krewetki w cieście, pozostawiając ogon niepowlekany. Wrzuć pokrojone krewetki do gorącego oleju i smaż przez 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Przenieś smażone krewetki na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
W misce ubij razem oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić kiełki grochu i pomidory i lekko płaszcz w dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
KiełkiKiełki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Na każdym talerzu, zrobić małe łóżko sałatki; góry sałatka z 3 krewetki. Top krewetki z łyżką creme fraiche i 1 łyżeczka kawioru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
KawiorKawior
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)

Składniki

11 funt cukinii,pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie2(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)4(może być lub przeglądać)Kawior z jesiotra kalifornijskiego lub kawior innej jakości, podzielonyKawior z jesiotra kalifornijskiego lub kawior innej jakości, podzielony2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże kiełki grochuświeże kiełki grochu4(zima)creme fraichecreme fraiche3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiłezka, czyli pomidory winogronowe, o połowęłezka, czyli pomidory winogronowe, o połowę4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)przyprawa do pieprzu cytrynowegoprzyprawa do pieprzu cytrynowego2(może być lub przeglądać)przyprawa do pieprzu cytrynowegoprzyprawa do pieprzu cytrynowego1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Meyer lemon zestMeyer lemon zest11 funt cukinii,Sok z cytryny MeyerSok z cytryny Meyer2(może być lub przeglądać)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych12kolosalne krewetki, obrane, ogon przymocowany, deveinedkolosalne krewetki, obrane, ogon przymocowany, deveined3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda gazowanawoda gazowana

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn