Maślana krewetka z kawiorem z jesiotra Kalifornijskiego i Creme Fraiche na sałatce z kiełków grochu i pomidorów
Maślana krewetka z kawiorem z jesiotra Kalifornijskiego i Creme Fraiche na kiełkach grochu i sałatka z pomidorów to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 2488 kalorii, 19g białka, oraz 248 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz kolosalne krewetki, sól, pomidory winogronowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sody oczyszczonej można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ziemniaki Z Creme Fraiche I Kawiorem, Ziemniaki Gaufrette Z Kawiorem I Crème Fraîche, oraz Chipsy ziemniaczane z Creme Fraiche i kawiorem.
Instrukcje
1
Aby marynata: w dużej misce, za pomocą trzepaczki, wymieszać maślankę, sól i przyprawę do pieprzu cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Trzepaczka do dobrego połączenia. Wrzucić krewetki w marynacie aż powlekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Przenieś krewetki do lodówki i pozwól krewetkom marynować się przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4
Krewetki odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
W dużym, solidnym garnku z grubym dnem na średnim ogniu podgrzej olej rzepakowy do 350 stopni F za pomocą termometru do głębokiego smażenia umieszczonego w oleju w celu monitorowania temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Aby ciasto: w dużej misce, ubij razem mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i przyprawę do pieprzu cytrynowego. Gdy suche składniki są dobrze połączone, ubijaj w maślance, a następnie ubijaj w 1 1/2 szklanki wody gazowanej. Mieszać, aż tylko połączone. Jeśli ciasto jest zbyt grube, dodawać więcej wody gazowanej łyżkę na raz, aż konsystencja ciasta jest cieńsza niż ciasto naleśnikowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cytrynowy
Woda Gazowana
O Cukrze Cukierniczym
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Trzymając krewetki za ogon, zanurz krewetki w cieście, pozostawiając ogon niepowlekany. Wrzuć pokrojone krewetki do gorącego oleju i smaż przez 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Przenieś smażone krewetki na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażone Krewetki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
W misce ubij razem oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić kiełki grochu i pomidory i lekko płaszcz w dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne Nonpareile
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Kiełki
8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Na każdym talerzu, zrobić małe łóżko sałatki; góry sałatka z 3 krewetki. Top krewetki z łyżką creme fraiche i 1 łyżeczka kawioru.
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.