Małże i homary gotowane na parze z masłem Szalotkowym, kukurydzą, kiełbasą i ziemniakami

Małże i homary gotowane na parze z masłem Szalotkowym, kukurydzą, kiełbasą i ziemniakami
Małże i homary gotowane na parze z masłem Szalotkowym, kukurydzą, kiełbasą i ziemniakami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 66g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 592 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 5,11 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, wodę, małże i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ziemniaki pieczone z szalotką-masło kukurydziane, Małże na parze ze słodką kukurydzą i bazylią, oraz Grillowany homar z masłem cytrynowo-Szalotkowym.

Instrukcje

1
Podziel małże między 2 duże garnki, przesuwając małże po jednej stronie każdego garnka. Kiełbaski i ziemniaki podzielić między garnki, umieszczając oba składniki po drugiej stronie garnków.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KiełbasaKiełbasa
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj 1 szklankę wody, 1/2 łyżki oregano, 1/2 łyżeczki pokruszonej czerwonej papryki, a następnie 1/4 szklanki masła Szalotkowego do każdego garnka. Przykryć szczelnie i gotować na dużym ogniu, aż małże otwarte, o 8 protokół (wyrzucić wszelkie małże, które nie otwierają).
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
MałżeMałże
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Zdjąć z ognia. Używając łyżki szczelinowej, przenieś małże do dużej miski, pozostawiając kiełbaski i ziemniaki w doniczkach. Chochla niektóre gotowania bulionu w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KiełbasaKiełbasa
BulionBulion
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
ChochlaChochla
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podawać małże jako przystawkę, oferując bulion obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
MałżeMałże
1
Gotuj 3 homary na raz w dużej garnku wrzącej wody, Około 12 minut dla homarów 1-funtowych i 20 minut dla homarów 2-funtowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Przenieść homary do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
W międzyczasie Ustaw garnki z kiełbasami i ziemniakami na średnim ogniu. Przykryć i nadal gotować, aż ziemniaki zaczną mięknąć, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KiełbasaKiełbasa
4
Dodać kukurydzę do garnków; gotować, aż warzywa będą miękkie i kiełbaski są gotowane przez, o 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KiełbasaKiełbasa
KukurydzaKukurydza
5
Używając ciężkiego dużego noża, przeciąć homary 2-funtowe na pół wzdłuż; trzymaj homary 1-funtowe w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Na dużym talerzu umieścić homary, kiełbaski, ziemniaki i kukurydzę.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
ZiemniakZiemniak
KiełbasaKiełbasa
KukurydzaKukurydza
7
Do małej miski wlać pozostałą szalotkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Wlać bulion z garnków do innej małej miseczki; podawać razem z homarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia52
Magazyn