Mała Ośmiornica Spiedini z sałatką z buraków
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Dziecko Ośmiornica Spiedini z sałatką z buraków może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 36g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,55 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka soli morskiej, blaty z buraków dla niemowląt, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka Z Ośmiornicy Dla Dzieci, Sałatka z ośmiornicy z ziemniakami i zieloną fasolką, oraz Grecki BBQ Baby Octopus dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grilla lub grilla.
Umieść ośmiornicę w 4 ćwiartkach chłodnej wody i dodaj 1 korek do wina. Doprowadzić do wrzenia i obniżyć ogień do niskiego wrzenia. Gotować 25 minut do miękkości.
Odcedzić, spłukać i pozostawić do ostygnięcia. W misce wymieszać skórkę pomarańczową, migdały, 2 łyżki oliwy z oliwek, pokruszoną czerwoną paprykę i liście kopru włoskiego.
Dodaj ostudzoną ośmiornicę i odstaw 25 minut, aż węgle będą gorące i gotowe. Nawlecz ośmiornicę równomiernie na 4 szaszłyki i umieść na węglu. Gotować, aż chrupiące i lekko zwęglone, o 5 protokół na stronę. W międzyczasie wrzucić buraki z sokiem pomarańczowym i pozostałym olejem i doprawić solą morską. Podziel zieleń na 4 talerze i umieść po jednym speidino na każdym stosie.
Skropić pozostałą marynatą i podawać.