Matcha-Kanapki Z Lodami Macaron
Matcha-kanapki z lodami Macaron to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap deser. Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 45 i kosztuje 14 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odbierz proszek matcha, cukier cukierniczy, plus 2 łyżki zmielonych migdałów i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Migdałowe Kanapki Z Lodami Macaron, Tydzień makaronu: makaron różany i waniliowy, oraz Tydzień Makaronu: Makaron Marcepanowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 275 i ustaw stojaki w górnej i dolnej części. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem. W maszynce połącz zmielone migdały z proszkiem matcha i cukrem cukierniczym i przerabiaj do wyrośnięcia.
Dodać 2 białka i ekstrakt z migdałów i proces do pasty. Zeskrobać pastę do dużej miski.
W małym rondlu połącz granulowany cukier z wodą i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu, aż syrop osiągnie 225 (Miękka Kula) na termometrze cukierkowym. W międzyczasie, w misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę, ubijaj pozostałe 2 białka, aż uformują się miękkie szczyty. W maszynie ze średnią prędkością stopniowo maż w gorącym syropie cukrowym i ubijaj bezę, aż będzie sztywna, błyszcząca i po prostu ciepła w dotyku, około 4 minut. Używając dużej gumowej szpatułki, złóż bezę do pasty matcha-migdałowej, aż nie pozostaną żadne smugi.
Łyżka bezy do worka z ciastem wyposażonego w okrągłą końcówkę 3/4 cala. Wymieszać około dziesięciu 2,5-calowych rund bezy na każdą z przygotowanych blach do pieczenia. Za pomocą zwilżonego palca ostrożnie wygładzić wierzchołki.
Niech makarony stoją odkryte przez 15 do 20 minut; to sprawi, że powierzchnie lśniące i ostre.
Piec makarony przez 30 minut, aż szczyty i dna są suche i chrupiące; przesuń blachy do pieczenia z góry na dół iz przodu do tyłu w połowie pieczenia. Prop drzwi piekarnika otworzyć kilka cali i niech makarony ostygnie całkowicie.
Pracując partiami, miarka 10 skąpych 2-łyżkowych kopców każdego loda na arkuszu papieru woskowego. Za pomocą szpatułki, lekko spłaszczyć lody i kanapkę miarkę każdy z wanilii i zielonej herbaty lodów między 2 makaronów; naciśnij bardzo lekko, aby zamknąć.