Masło domowej spiżarni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać masło domowej spiżarni spróbować. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 261 kalorii, 2G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Przynosi wam poważne jedzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Domowy sos spiżarni, Likier kawowy domowej spiżarni, oraz Domowy ostry sos {spiżarnia obfitości} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz śmietanę i sól w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła i przykryj ręcznikiem do naczyń, aby zapobiec rozpryskiwaniu. Beat ze średnią lub dużą prędkością, zaglądając co 20 sekund lub tak. W ciągu 1 do 3 minut krem zostanie ubity i przewiewny, a następnie usztywni się. Następnie krem pęknie, a w misce będziesz miał zarówno płyny, jak i ciała stałe.
Gdy tłuszcz oddziela się od maślanki, wlać maślankę do słoika i schłodzić do użycia w ciągu 3 dni.
Ręce pod zimną wodą, a następnie wycisnąć masło razem, ugniatając je w misce.
Umieścić miskę w zlewie, opłukać masło w zimnej wodzie i ponownie wycisnąć. Powtarzaj ten proces, aż woda będzie czysta, a masło nie uwolni żadnego płynu po naciśnięciu.Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zakrytym pojemniku lub maśle przez 5 dni w lodówce. Lub zwinąć i pokroić w patyki, owinąć pojedynczo w folię i przechowywać w torbie zamrażarki przez 3 miesiące.