Masło Orzechowe Semifreddo
Masło orzechowe Semifreddo może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 312 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Idź do sklepu i odebrać masło, masło orzechowe, plus dwie łyżki cukru, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 70 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Peanut Butter Caramel Semifreddo, Masło Orzechowo-Bananowe Semifreddo, oraz Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na Półfabrykat: żółtka ubić na średniej prędkości z 2 łyżkami cukru.
Połącz pozostały cukier i wodę w garnku, wytrzyj boki do czysta i gotuj do miękkiej kuli, mierzonej na termometrze od 234 do 240 ° F.
Ponownie ubijamy żółtka i ostrożnie wlewamy gorący syrop cukrowy do ciągle ubijanych żółtek. Kontynuuj ubijanie, aż miska będzie całkowicie chłodna.
Żółtka dokładnie wymieszać z solą koszerną, ekstraktem z wanilii i masłem orzechowym. 1/3 bitej śmietany wymieszać z masłem orzechowym; resztę bitej śmietany złożyć do rozjaśnionej mieszaniny.
Łyżka do foremek. Zamrozić przez noc; unmold całkowicie mocno zamrożone dla najlepszych rezultatów.
Na gorącą krówkę: roztopić czekoladę, masło i syrop kukurydziany na małym ogniu.
Dodać śmietanę i cukier. Doprowadzić do wrzenia i niech gotować około pięciu minut, aż gruby.
Zdjąć z ognia i dodać ekstrakt waniliowy i sól koszerną.
Służyć: Unmold (lub miarka) semifreddo.
W razie potrzeby posypać solą morską.