Marynowany jesiotr z marokańską sałatką z ciecierzycy

Marynowany jesiotr z marokańską sałatką z ciecierzycy
Marynowany jesiotr z marokańską sałatką z ciecierzycy to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. Na $4.89 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz rozmaryn, papryka, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Marokańska Sałatka z kuskusem i ciecierzycą, Marokańska sałatka z bakłażanem i ciecierzycą, oraz Marokańska Sałatka Jęczmienna Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 5 składników w młynku do przypraw i przetworzyć do drobno zmielonego.
2
Przenieść do blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Do blendera dodać natkę pietruszki i kolejne 4 składniki. Po uruchomieniu blendera stopniowo dodawaj olej i mieszaj, aż powstanie Gruboziarnisty puree. Doprawić do smaku solą. Czy z wyprzedzeniem Charmoula może być wykonana 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przenieść do miski i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed użyciem.
6
Umieść rybę na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
7
Wlać 3/4 szklanki charmoula nad rybą, obracając się do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce ryby co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia. Przykryć i przechowywać w lodówce pozostały charmoula używać jako dressing do sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
1
Papryka Char bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Przenieść do papierowej torby i szczelnie zamknąć; odstawić 15 minut. Paprykę obrać, posiekać i posiekać. Tosty płaskie bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż będą chrupiące i zwęglone w miejscach po obu stronach. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, rozerwać na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
3
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Umieść paprykę, rozdarte kawałki chleba, ciecierzycę, a następnie 4 składniki w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
PaprykaPapryka
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj 3/4 Puchar reserved charmoula; wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
6
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni odpornej na przywieranie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj rybę z marynatą nadal przylegającą do powierzchni i gotować, aż brązowy, o 3 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
8
Przenieść patelnię do piekarnika i pieczone ryby aż gotowane przez, O 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
9
Sałatkę marokańską podzielić na 6 talerzy. Każdą porcję polać filetem z jesiotra i podawać.

Składniki

439Orzechy dowolne (posiekane)ciecierzyca, osuszonaciecierzyca, osuszona2(zima)kapary odsączonekapary odsączone1kilogramyfilety z jesiotra lub stekifilety z jesiotra lub steki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiogórek obrany w kostkęogórek obrany w kostkę11 funt cukinii,3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)bułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekane świeże liście kolendrygrubo posiekane świeże liście kolendry796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża miętaposiekana świeża mięta2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekane liście świeżej pietruszkigrubo posiekane liście świeżej pietruszki2(może być lub przeglądać)grubo posiekany świeży rozmaryngrubo posiekany świeży rozmaryn3ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)2largespapryka czerwonapapryka czerwona11 funt cukinii,suszona kruszona czerwona paprykasuszona kruszona czerwona papryka1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiorzechy włoskie, tosty, grubo posiekaneorzechy włoskie, tosty, grubo posiekane2pieczywo płaskie (np. chlebek pita)pieczywo płaskie (np. chlebek pita)11 funt cukinii,całe białe ziarna pieprzucałe białe ziarna pieprzu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn