Marokańskie kebaby wołowe z curry kuskus, Raita i Charmoula Vinaigrette

Marokańskie kebaby wołowe z curry kuskus, Raita i Charmoula Vinaigrette
Marokańskie kebaby wołowe z curry kuskus, Raitan i Charmoula Vinaigrette może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 88 g tłuszczu, oraz w sumie 1520 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis od Foodnetwork ma 28 fanów. Jeśli masz cayenne, sól, grecki jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Tandoori jagnięce kebaby z Raitanem i kuskusem, Marokańskie jagnięce kebaby ze złotym kuskusem, oraz Grillowane kotlety jagnięce z curry kuskus i cukinia Raita.

Instrukcje

1
Kuskus: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieść wodę w żaroodpornej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Curry,saletrę ubijamy do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Kuskus ubić do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
5
Odstawić kuskus na 10 minut, aby wchłonąć wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Do kuskusu wlać połowę oliwy z oliwek. Ręcznie ułożyć oliwę z oliwek do kuskusu, pocierając pestki, aby puch kuskusu rozwałkować grudki, upewniając się, że kuskus jest równomiernie pokryty olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Cienki-Cienki-
7
Włożyć zapiekankę do piekarnika i piec 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Wyjąć zapiekankę z piekarnika i wlać resztę oleju do kuskusu. Ręcznie lub łyżką olej przerabiać przez kuskus, rozbijając wszelkie grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
W misce umieścić jogurt, miętę, kminek, sól i ogórki i wymieszać, aby połączyć. Sprawdź przyprawę i dostosuj w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce do czasu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Umieścić olej, sok z cytryny, kolendra, pietruszka, czosnek, kminek, papryka i cayennein misce i wymieszać do połączenia. Doprawić charmoulę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Połączyć wołowinę, cebula, mleko w proszku, kolendra, mięta, imbir, cayenne, sól i pieprzw misce i dokładnie wymieszać, aby połączyć. Podzielić mieszaninę na 8 kulek. Uformuj każdą kulkę w cylinder Kebab o długości około 3 cali. Przechowywać w lodówce kebaby, aż będzie gotowy do grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W ProszkuMleko W Proszku
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W międzyczasie namocz drewniane szaszłyki w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
3
Rozgrzać grill do wysokiej temperatury. Włóż szaszłyki do kebabów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Posmaruj kebaby oliwą z oliwek i grilluj, aż będą ugotowane, 34 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Aby zakończyć danie, umieść kopiec kuskusu na talerzu do serwowania dla każdej osoby.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
6
Umieścić 2kebabs na każdym talerzu.
7
Udekoruj talerz raitą i skrop charmoulę na kebabach.
Składniki, których będziesz potrzebować
RaitaRaita
8
Podawać z ciepłym chlebkiem pita.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej

Składniki

0warzywo (np. szpinak)cayennecayenne1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocayennecayenne5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobny kuskusdrobny kuskus1porcja startego parmezanuBiała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę1małeOgórek angielski, obrany, zaszczepiony, pokrojony w kostkęOgórek angielski, obrany, zaszczepiony, pokrojony w kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1porcja startego parmezanumielona świeża miętamielona świeża mięta2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża miętaposiekana świeża mięta591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1porcja startego parmezanusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweJogurt greckiJogurt grecki680papryka habanero(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)1warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony1porcja startego parmezanuimbir mielonyimbir mielony0warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone57papryka habaneromleko w proszku beztłuszczowemleko w proszku beztłuszczowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu4trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwek, do szczotkowaniaOliwa z oliwek, do szczotkowania1warzywo (np. szpinak)uncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody1warzywo (np. szpinak)świeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz4trochę posiekanej cukiniiChlebek Pita, rozgrzany, do serwowaniaChlebek Pita, rozgrzany, do serwowania1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno mielona czerwona cebuladrobno mielona czerwona cebula0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepła wodaciepła woda

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Niezwykle pachnące powiewem soczystej śliwki mirabelle. Tak uwodzicielski i otwarcie wyrazisty z przyjemnym filigranowym dotykiem. Kompaktowy, ale żywy i wytrzymały. Delikatne nuty owoców pestkowych. Warstwy subtelnych odcieni i ładne pikantne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn