Marokańskie Flatbreads (R ' ghayef)
Marokańskie Flatbreads (R ' ghayef) to wegańskie chleb. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 343 kalorie, 8G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, oliwę z oliwek, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to BLT Flatbreads, Flatbreads for Later, oraz Norwegian Flatbreads.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mąkę i 3/4 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży; mieszać drewnianą łyżką, aż będzie gładka. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagnieść 3 minuty. Uformuj ciasto w kulkę; Odwróć miskę na ciasto i odstaw na 15 minut. Odsłonić; zagnieść ciasto 3 minuty. Podzielić ciasto na 8 równych porcji, kształtując każdą w kulkę; lekko pokryć sprayem do gotowania. Przykryć folią; odstawić na 30 minut.
Cebulę i kolejne 6 składników (przez pieprz) połączyć w misce.
Pracując z jedną porcją ciasta na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), ostrożnie spłaszcz każdą porcję w 6 1/2-calowy okrąg (ciasto będzie delikatne). Łyżka 2 łyżki mieszanki cebuli w środku ciasta. Złożyć boki ciasta nad nadzieniem (patrz "niezawodne płaski chleb," poniżej). Złożyć jedną krótką stronę pod ciasto. Złóż drugą krótką stronę na ciasto. Delikatnie naciśnij kwadrat ciasta do uszczelnienia. Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta i mieszanką cebuli.
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 4 flatbreads na patelni; gotować przez 2 protokół z każdej strony lub aż chrupiące i złoty.
Przekładamy płaski chleb na wyłożony pergaminem talerz. Powtórz procedurę z pozostałym 1/2 łyżeczki oleju i 4 płaskich chlebów.
Niezawodne płaskie chleby. Domowe pieczywo jest sercem marokańskiej kuchni i kultury: używane jako naczynia do zbierania jedzenia podczas posiłków, są również symbolem gościnności, ponieważ chleb jest dzielony z Gośćmi. Kontynuuj śródziemnomorską tradycję, przyjmując gości do stołu z marokańskimi płaskimi chlebami, wystarczająco dużymi na entre lub jako partner do zupy lub sałatki.
Dodać ser lub zioła, aby urozmaicić nadzienie. Wykonaj następujące kroki, aby pracować z ciastem i kształtować pieczywo.
W razie potrzeby lekko spryskaj ręce sprayem do gotowania, aby uniknąć rozdarcia ciasta. Ostrożnie spłaszczyć każdą porcję ciasta do 6 1/2-calowej rundy; ciasto będzie delikatne i bardzo cienkie w tym momencie.
Złóż ciasto, aby uzyskać kwadratowe opakowanie: Złóż 2 przeciwległe strony nad nadzieniem; następnie złóż jedną krótką stronę nad ciastem i jedną krótką stronę pod ciastem. Lekko naciśnij kwadrat, aby uszczelnić.
Ponieważ ciasto jest delikatne i cienkie, po podgrzaniu ładnie się chrupie i brązowieje. Ostrożnie obrócić płaski chleb, gdy złocisty i lekko chrupiący na dole.