Marokański Tagine jagnięcy z rodzynkami, migdałami i miodem
Marokański Tagine jagnięcy z rodzynkami, migdałami i miodem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.07 za porcję. Jedna porcja zawiera 688 kalorii, 35g białka, oraz 22g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz sól, miód, laski cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marokańska Jagnięcina Tagine, Marokańska Jagnięcina Tagine, oraz Marokańska Jagnięcina Tagine.
Instrukcje
1
Wymieszać ras-el-hanout, sól, pieprz,imbir, szafran i 1 szklankę wody w ciężkim garnku 5-quart. Wymieszać jagnięcinę, pozostałe 2 szklanki wody, cebula, czosnek, laski cynamonu, i masło i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż jagnięcina będzie po prostu miękka, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Ras El Hanout
Szafran
Masło
Czosnek
Imbir
Pieprz
Cebula
Woda
Jagnięcina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Garnek
2
Wymieszaj rodzynki, migdały, miód i zmielony cynamon i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 30 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon Mielony
Migdały
Rodzynki
Miód
Mięso
3
Odkryć garnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż gulasz jest lekko zagęszczony, o 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
1
* Tagine można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.* Dostępne w sklepach specialty foods i Kalustyan ' s (800-352-3451).