Marokańska jagnięcina z Tabbouleh i chrupiącym czosnkiem
Need a dairy free main course? Marokańska jagnięcina z Tabbouleh i chrupiący czosnek może być super przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 15g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jeśli masz bulgur, sól i pieprz, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Marokańska jagnięcina, Marokańska Jagnięcina, oraz Marokańska Jagnięcina.
Instrukcje
Dodaj bulgur do dużego garnka z lekko osoloną wrzącą wodą. Zmniejszyć ogień i dusić bulgur 10 do 12 minut lub aż po prostu przetargu.
Bulgur spuścić w durszlaku. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przenieść do małej płytkiej miski.
Dodaj sok z cytryny, natkę pietruszki, pomidora i 1 łyżkę oliwy z oliwek i wrzuć, aż wszystkie ziarna będą pokryte dressingiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w średniej wielkości, o grubym dnie zapiekanki lub piecu holenderskim na średnim ogniu. Gdy olej jest prawie palenie, dodać jagnięcinę i zapiekać przez 8 do 12 minut lub aż ładnie rumiane ze wszystkich stron.
Podczas jagnięcina jest brązowienie, dodać cebulę, marchew, i seler na patelni wraz z tymiankiem. Od czasu do czasu mieszamy warzywa.
Dodać czerwone Wino i gotować, aż zmniejszy się do kilku łyżek.
Dodać wystarczającą ilość wody, aby pokryć jagnięcinę i doprowadzić do wrzenia, mieszając dno patelni drewnianą łyżką, aby rozpuścić wszelkie rumiane ciała stałe w cieczy.
Zdjąć z ognia i przykryć zapiekankę szczelną pokrywką.
Umieść na środku piekarnika i gotuj przez 1 godzinę lub aż mięso będzie miękkie i prawie spadnie z kości. Odstawić i pozostawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, schłodzić jagnięcinę do momentu podania. Wyrzucić warzywa i zioła.
Wlać olej roślinny do małego, głębokiego rondla na głębokość 1h cali.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 163°.
Smażyć plasterki czosnku na oleju przez 1 do 2 minut lub aż zmienią kolor na złoty. Obserwuj uważnie, ponieważ bardzo szybko się smażą.
Wyjąć z oleju łyżką szczelinową na ręcznik papierowy, aby osuszyć.
Przenieść na płaski talerz, doprawić solą i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Gdy ostygną, smażone plasterki czosnku staną się bardzo chrupiące.
Aby służyć, wyciągnąć lub pokroić mięso z kości i pokroić na małe kawałki.
Umieść część tabbouleh na każdym z 6 małych talerzy wraz z niektórymi jagnięciną. Każdą porcję ułożyć chrupiącym czosnkiem.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Był również czterokrotnie nominowany do Nagrody Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni na Środkowym Zachodzie, zdobywając nagrodę w 200
Tru, która otworzyła swoje podwoje w maju 1999 roku, została nominowana do Nagrody Jamesa Bearda w 2000 roku dla najlepszej nowej restauracji i uznana za jedną z 50 najlepszych restauracji na świecie przez Condé Nast Traveler. Tramonto jest współautorem, wraz ze swoim partnerem Gale Gand, amerykańskich Brasseries i jajek z mąki maślanej.Mary Goodbody jest znaną w kraju pisarką i redaktorką żywności, która pracowała nad ponad czterdziestoma pięcioma książkami. Jej ostatnie tytuły to Williams-Sonoma Kitchen Companion, the garden Entertainment Cookbook i Back To The Table. Jest redaktorką kwartalnika IACP Food Forum, pierwszą redaktorką naczelną magazynu Cooks, a także redaktorem naczelnym magazynu Choc-olatier i magazynu Pastry Art & Design.Tim Turner jest uznanym w kraju fotografem kulinarnym i stołowym. Jest dwukrotnym zdobywcą nagrody Jamesa Bearda za najlepszą fotografię kulinarną, ostatnio w 200
Jego wcześniejsze projekty to Charlie Trotters Recipes, Charlie Trotter 's Meat and Game, The Inn at Little Washington, Norman' s New World Cuisine (by Norman Van Aken), Jacques Pepin ' s Kitchen i American Brasserie.
Dodaj notatki moje notatki
Możesz uwierzyć, że nikt jeszcze nie przejrzał tego przepisu? Wnikliwe i dobrze poinformowane recenzje naszych członków są częścią tego, co sprawia, że Epicurious jest najlepszą witryną z jedzeniem na świecie. Zaloguj się, aby jako pierwszy przejrzeć ten przepis i wyrazić swoją opinię.
{{ _.each(items, function (item) { }}
Więcej przepisów od Bon Appétit
Piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i czosnkiem
Rolada Z Indyka Pieczona W Piecu
Polędwica wołowa z polędwicą Zielono-czosnkową z Czerwonym i żółtym pieprzem
Kurczak marokański z Zakonserwowanymi cytrynami i zielonymi oliwkami
Lasagne z pomidorami i mozzarellą
Pieczony Czerwony Lucjan z sosem Tamaryndowym
Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula
Polędwiczki wieprzowe z kolendry w sosie marchewkowo-imbirowym
Pieczona Kura Kornikowa z pikantną salsą owocową
Kotlety jagnięce z kolendrą i Chile
przejdź do mojego pudełka z przepisami