Marmurkowa czekolada i truskawka Galettes

Marmurkowa czekolada i truskawka Galettes
Marmurkowa czekolada i truskawka Galettes może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.72 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Dzień Matki. Jeśli masz pod ręką wodę, kosze truskawek, lodowatą wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Galetki Z Czekoladą, Truskawkami I Ricottą, Jabłko I Truskawka Galettes, oraz Galanteria truskawkowo-Rabarbarowa z domowymi lodami waniliowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, cukier i sól wymieszać w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać schłodzone masło i pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodać 2 łyżki wody lodowej i ekstrakt wanilii i proces, aż wilgotne grudki tworzą, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zbierz ciasto w piłkę; spłaszczyć w prostokąt. Owinąć ciasto w plastik i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę. (Można przygotować 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
WodaWoda
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4
Pozostawić lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.)
5
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozwałkuj ciasto na posypanym mąką arkuszu pergaminu do prostokąta 16x8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
7
Ciasto przełożyć na papier na dużą blachę do pieczenia. Złóż 1-calową granicę ciasta, aby utworzyć krawędź ze wszystkich stron. Złóż 1/2 cala krawędzi ze wszystkich stron ponownie, tworząc grubą podniesioną krawędź; naciśnij lekko, aby przylegać. Przebić skorupę i podniesione krawędzie na całym widelcem. Zamrozić skórkę 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Żółtko ubić z 2 łyżeczkami śmietany do ubijania w małej miseczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Pędzel jaj glazury na krawędziach skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
JajkoJajko
10
Piec ciasto 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Brush krawędzi ponownie z jaj glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
JajkoJajko
12
Piec skorupę, aż złoty kolor i pieczone przez, o 15 minut dłużej. Ostudzić skorupę całkowicie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Przynieś 6 łyżek śmietany na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodać słodko-gorzką czekoladę i ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Odstawić do ostygnięcia, grube i spreadable, o 45 protokół.
5
Rozłóż czekoladę na dnie skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
6
Białą czekoladę wymieszać i pozostałą 1 łyżkę śmietany w górnej części podwójnego kotła ustawionego na ledwo gotującej się wodzie, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
KremKrem
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
7
Zdjąć z wody. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
8
Mżawka nad słodko-gorzką czekoladą w galette. Używając końcówki noża, zawirować białą czekoladę do ciemnej czekolady marbleize.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż czekolada ustawi, co najmniej 1 godzinę i do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
10
Wymieszaj galaretkę z czerwonej porzeczki i 1 łyżkę wody w małym rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka Z Czerwonych PorzeczekGalaretka Z Czerwonych Porzeczek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Zdjąć z ognia. Ułóż połówki truskawek w granicy wokół krawędzi nadzienia czekoladowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
CzekoladaCzekolada
12
Posmaruj trochę galaretki na truskawkach. (Może być wykonany 3 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
GlazuraGlazura
GalaretkaGalaretka
13
Odstawić w temperaturze pokojowej.) Plaster galette w poprzek.
14
Dekoruj gałązkami świeżej mięty, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn