Marmolada mandarynkowa werbena cytrynowa z Campari
Mandarynka cytrynowa Marmolada werbena z Campari może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 77 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 60. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 71 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, campari, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Marmolada mandarynkowa z werbeną cytrynową i Campari, Muffinki Z Oliwą Z Werbeny Cytrynowej ... Z Syropem Z Werbeny Cytrynowej, oraz Marmolada Mandarynkowa.
Instrukcje
Umieść małą płytkę w zamrażarce, aby później przetestować dżem pod kątem odpowiedniej grubości. Upewnij się, że słoiki i pokrywki są wysterylizowane i gotowe do pracy.
Użyj zestera, aby usunąć skórkę z pomarańczy mandarynkowych.
Dodaj skórkę do dużego, głębokiego, o ciężkim dnie garnka.
Usuń pozostałe skórki z pomarańczy. Skórki owinąć w gazę, wraz z liśćmi werbeny cytrynowej i zabezpieczyć sznurkiem rzeźniczym.
Dodaj do garnka razem ze skórką.
Usuń nasiona z pomarańczy, a następnie pulsuj miąższ pomarańczy w maszynce kuchennej, aby posiekać segmenty na grube kawałki, które mają około 1/4 cala średnicy, 4 do 5 krótkich impulsów.
Dodaj pomarańcze do garnka ze skórką i skórką.
Dodaj sok pomarańczowy, sok z cytryny i wodę do garnka i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Po zagotowaniu obniżyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Po wystygnięciu wyjąć z garnka worek peelingów i delikatnie wycisnąć sok z worka. Nie wykręcaj go całkowicie, co sprawi, że Marmolada będzie zbyt gorzka—po prostu uwolnij luźny, nadmiar soku wchłoniętego przez peelingi, a następnie wyrzuć torebkę.
Dodaj Campari, cukier, masło i sól do garnka, dobrze mieszając, aby połączyć. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż owoce zaczną bąbelkować i pluć. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 30 minut dłużej, często mieszając, aby utrzymać owoce przed spaleniem.
Rozłóż 1/2 łyżeczki ugotowanych owoców na zimnym talerzu i włóż z powrotem do zamrażarki. Odczekaj 30 sekund, a następnie przeprowadź palcem przez owoc. Powinna być wystarczająco gruba, aby utrzymać ścieżkę, gdy przejdziesz przez nią palcem. Jeśli chcesz grubszą marmoladę, umieść talerz z powrotem w zamrażarce i gotuj owoce przez kolejne 4 minuty i ponownie przetestuj. Powtarzaj aż do uzyskania pożądanej grubości, ale uważaj na zbyt długie gotowanie lub zmienisz smak swojej Marmolady.
Wyjmij garnek z ognia i użyj łyżki, aby usunąć pianę z powierzchni owoców. Marmolada kadzi do sterylizowanych słoików i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut. Nieotwarte słoiki będą przechowywać w temperaturze pokojowej do 6 miesięcy. Otwartą marmoladę należy przechowywać w lodówce.