Makaron z figami i Prosciutto
Makaron z figami i Prosciutto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.81 za porcję. Jedna porcja zawiera 894 kalorie, 29g białka, oraz 38 g tłuszczu. 72 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka pieprzu, ser Pecorino romano, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Makaron ze słodkich ziemniaków-figi, Prosciutto i kozi ser, Figi z Prosciutto, oraz Prosciutto I Figi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść dwa plastry prosciutto na blasze do pieczenia.
Piec prosciutto, aż chrupiące, o 7 protokół następnie ostudzić do temperatury pokojowej. Gdy ostygnie, pokruszyć prosciutto na kawałki i odstawić do dekoracji gotowego dania z makaronu.
Pozostałe 6 plastrów prosciutto zwiń wzdłuż, a następnie cienko pokrój w paski i odstaw na bok, aż będzie potrzebne do sosu.
Umieść duży garnek lekko osolonej wody, aby się zagotować. Podczas gdy woda makaronu dochodzi do wrzenia, podgrzać olej w małym garnku na średnim ogniu, aż lekko do palenia, a następnie gotować cebulę, mieszając, aż będzie miękka i przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać czosnek, pokrojone prosciutto, pieprz, i płatki chili i gotować, mieszając często przez około 4 protokół.
Dodaj figi, delikatnie zamieszaj, aby wymieszać i obniżyć ogień do średnio-niskiego, a następnie kontynuuj gotowanie, aż figi zaczną się rozkładać, około 4 minut. Trzymaj ciepło.
Gotować makaron, aż będzie "al dente" zgodnie z instrukcjami opakowania, a następnie odcedzić, rezerwując małą filiżankę wody makaronu. Powrót makaron do garnka i opróżnić mieszankę figa i prosciutto na górze.
Umieść garnek na średnim ogniu i ciągle mieszając, dodaj tyle wody z makaronu, ile potrzeba, aby lekko pokryć pasma makaronu, zwykle około 1/4 do 1/3 filiżanki. Gdy makaron będzie gorący i dobrze wymieszany, dodaj pietruszkę i wrzuć.
Podawać makaron w poszczególnych miseczkach, posypane posypką prażonych orzeszków piniowych, i chrupiące prosciutto kruszy. Podaj starty ser przy stole.