Makaron pomidorowo-czosnkowy
Makaron z pomidorami i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu. 91 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek, parmezan, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Makaron pomidorowo-czosnkowy, Czosnkowy Makaron Pomidorowy Suszony Na Słońcu, oraz Makaron czosnkowo-pomidorowy z groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić pomidory w czajniku i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia.
Zalać wodą i przykryć ponownie zimną wodą. Obierz.
Ugotować makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż al dente.
Na dużej patelni lub patelni saute, podsmażyć czosnek w wystarczającej ilości oliwy z oliwek, aby pokryć dno patelni. Czosnek powinien po prostu stać się nieprzezroczysty, a nie brązowy. Wymieszać z koncentratem pomidorowym. Natychmiast wymieszać pomidory, sól i pieprz. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż makaron jest gotowy; dodać bazylii.
Odcedzić makaron, ale nie spłukać w zimnej wodzie. Wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek, a następnie wymieszać z sosem. Zmniejsz ciepło tak nisko, jak to możliwe. Przechowywać ciepłe, odkryte, przez około 10 minut, gdy jest gotowy do podania.
Udekoruj obficie świeżym parmezanem.
Podsmaż świeże pieczarki z czosnkiem lub dodaj cukinię razem z pomidorem.