Makaron pesto szpinakowo-Ricotta z chrupiącą Prosciutto i szparagami

Makaron Pesto szpinakowo-Ricotta z chrupiącą Prosciutto i szparagami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 14 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, orzeszki piniowe, makaron penne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczony Makaron Ze Szpinakiem, Ricottą I Prosciutto, Pieczony Makaron Ze Szpinakiem, Ricottą I Prosciutto, oraz Makaron szpinakowo-Pesto z pieczoną czerwoną papryką i ricottą.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Kiedy się zagotuje, dodaj makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na pudełku.
Tymczasem rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodać prosciutto i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż prosciutto jest chrupiące, o 5 protokół.
Dodać szparagi i wrzucić do płaszcza równomiernie.
Niech gotować, aż szparagi po prostu zaczyna się rumiane na brzegach, o 3 protokół.
Wyjąć 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu.
Dodać kilka łyżek wody do mieszanki szparagów, wymieszać, skrobanie dno patelni zawierać rumiane kawałki, i usunąć z ognia.
Odcedzić makaron i wrócić do garnka (off ciepła), dodać pozostałą zarezerwowaną wodę do gotowania makaronu, szparagi, Dip szpinak-Ricotta, i mieszać aż dokładnie pokryte. Smak i dostosować przyprawy, zgodnie z życzeniem.
Na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Gdy olej mieni się, dodać orzeszki piniowe i gotować, aż zrobią trzask i zacząć brązowieć, o 1 minutę. Czosnek i cebulę wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie złoty kolor, o 3 protokół.
Przenieść mieszankę cebuli do robota kuchennego wyposażonego w ostrze, dodać pozostałe składniki i proces do gładkiej. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.