Makaron jajeczny, Chard i Fontina Torte
Makaron jajeczny, Chard i Fontina Torte wymaga około 2 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 19g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny, wegetariański i דל פחמימות,zny przepis służy 8 i kosztuje 1,58 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieprzu, cebuli, fontina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Fontina, szpinak i makaron ziemniaczany jajko białe Frittata muffiny, Wieprzowina na trzy sposoby: kotlety wieprzowe solone, Kiełbasa z kopru włoskiego i chrzanu szwajcarskiego z boczkiem i koprem włoskim na ciastach Polenta, oraz Surowa Sałatka z makaronem z buraków i tęczową Chardą z awokado-SOS Ranchowy.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. nasmaruj patelnię 2 łyżeczkami oleju i owiń Na Zewnątrz folią.
Chard gotować w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż tylko miękkie, o 3 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową na sito ustawione nad miską. Rezerwa wody do gotowania w garnku. Naciśnij mocno na chard, aby uzyskać jak najwięcej wody, Jak to możliwe, a następnie przenieść do deski do krojenia i posiekać.
Cebulę ugotować w 3 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i złocisty, o 15 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać z chard, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i zdjąć z ognia. Chłodna mieszanka chard do ogrzania.
Podczas gdy chard ostygnie, powrót wody do wrzenia gotowania i gotować fettuccine, odkryte, aż al dente.
Makaron odcedzić w durszlaku, następnie przelać do dużej miski i wymieszać z pozostałą łyżeczką oleju. Zmiksować jajka, mleko, mascarpone i pozostałe 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w blenderze na gładką masę.
Wymieszać chard i Fontina w mieszaninie makaronu, a następnie mieszać w mieszaninie jaj.
Wlać do natłuszczonej springform patelni ustawionej w dużej płytkiej patelni do pieczenia (aby złapać wszelkie kapanie). Poklepać chard, aby uzyskać powierzchnię, nawet jeśli to konieczne.
Piec, aż tylko zestaw i top jest złoty brąz, 50 minut do 1 godziny. Schłodzić w springform pan na stojaku 10 minut, a następnie uruchomić mały ostry nóż wokół wewnętrznej krawędzi patelni poluzować torte.
Usuń stronę patelni i służyć torte gorące lub ciepłe.