Mahi-Mahi z salsą z krwawej pomarańczy, awokado i czerwonej cebuli
Przepis Mahi-Mahi z krwawą pomarańczą, awokado i czerwoną cebulą Salsan jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest świetnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 32G białka, oraz 6G tłuszczu. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz regularne pomarańcze, jalapeño, filety mahi-mahi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kminek Mahi Mahi Tacos z salsą Nektarynowo-awokado, Nerkowcowo-kokosowa Mahi Mahi z salsą pomarańczowo-bananową, oraz Grillowane Mahi-Mahi z salsą z awokado-melonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając małego ostrego noża, pokrój skórkę i biały rdzeń z pomarańczy. Pracując nad małą misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty.
Dodaj awokado, cebulę, jalapeño i sok z limonki do pomarańczy w misce; delikatnie zamieszaj, aby zmiksować. Doprawić salsę do smaku solą.
Rozgrzać olej w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Rybę posypać solą i pieprzem.
Dodaj ryby na patelni i smażyć, aż brązowy i gotowane przez, o 5 minut na stronie.
Umieść 1 filet na każdej z 2 talerzy. Łyżka salsy na rybach i podawać.
Chociaż wyglądają jak zwykłe pomarańcze pępkowe, pomarańcze Cara Cara są zabarwione na różowo w środku i smakują nieco słodsze. Znajdziesz je w supermarketach i na rynkach rolnych.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio