Loukoumades z sosem miodowo-pomarańczowym
Loukoumades z sosem miodowo-pomarańczowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 155 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Jeśli masz zmielony cynamon, mąkę, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Loukoumades (Greckie Pierogi Miodowe), Sos Żurawinowy Z Miodem I Pomarańczą, oraz Kurczak w sosie miodowo-pomarańczowym.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w 1 1/4 szklanki ciepłej wody w misce miksera stojącego.
Dodaj 1 łyżkę oleju, 1 łyżeczkę skórki pomarańczowej, sól i jajko, ubijając ze średnią prędkością za pomocą wiosła. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Z mikserem na niskiej prędkości, dodać mąkę 1 szklankę na raz, mieszając, aż gąbczaste, miękkie ciasto zaczyna tworzyć (ciasto będzie bardzo miękkie i mokre). Przykryć miskę folią; odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę.
Przymocuj termometr kuchenny lub cukierkowy do boku dużego, ciężkiego rondla.
Dodać 5 szklanek oleju do patelni; rozgrzać olej na średnim ogniu, aż termometr zarejestruje 37
Zredukuj ciepło do medium, często sprawdzając, aby utrzymać temperaturę oleju. Dokładnie łyżka 4 (1-łyżka) porcji ciasta do gorącego oleju; gotować 2 minuty z każdej strony.
Usmażone ciasto wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na papierowych ręcznikach. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.
Pozostałe 1 łyżeczka skórki, sok pomarańczowy, 1 szklanka miodu i cynamon połączyć w średnim rondlu na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż miód się rozpuści. Trzymaj ciepło.
SOS podawać z loukoumades.
Uwaga na wino: odważne, wystawne wino deserowe pasuje do tych placków, a ta Kalifornijska oferta, Herzog 2007 Late Harvest Riesling ($20), wypełnia rachunek. Słodki, ale nie cloying, ma tylko tyle kwasu, aby pomóc nawet się loukoumades' bogate smaki. Skoncentrowane nuty owocowe doskonale komponują się z towarzyszącym syropem miodowym o zabarwieniu cytrusowym. -- Adeena Sussman