Lody z gorzkiej czekolady i kardamonu
Lody z gorzkiej czekolady i kardamonu to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.55 za porcję. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz strąki kardamonu, nasiona z 1/ fasoli wanilii, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Suflet z ciemnej czekolady o Smaku kardamonu, Wiosenna Sałatka Z Sosem Kardamonowym Z Ciemnej Czekolady, oraz Suflety z ciemnej czekolady z kardamonem Crème Anglaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić czekoladę w żaroodpornej misce na patelni z ledwo gotującą się wodą, upewniając się, że miska nie dotyka wody.
Podziel ziarno wanilii wzdłuż i zeskrobaj nasiona tylnym nożem. Następnie zmiażdż strąki kardamonu płaską częścią ostrza noża.
Umieścić mleko w osobnej patelni i podgrzać do temperatury wrzenia, następnie dodać cukier, nasiona wanilii i strąki kardamonu. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Używając Sitka, aby złapać pokruszone strąki kardamonu, wlej mleko do roztopionej czekolady i wymieszaj.
Dodać śmietanę, dobrze wymieszać i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.
Po wystygnięciu wlać do maszyny do lodów i ubijać zgodnie z instrukcjami producenta. Przechowywać w zamrażarce do czasu potrzebnego.
Z ekologicznych receptur czekolady Green & Black: Nowa Kolekcja pod redakcją Micah Carr-Hill. Tekst © 2010 by Cadbury Holdings Limited; Prawa autorskie do zdjęć © 2010 by Jenny Zarins. Wydany w 2010 roku przez Kyle Books, nakładem Kyle Cathie Ltd.