Lody Truflowe Z Orzechów Laskowych
Lody truflowe z orzechów laskowych mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1280 kalorii, 25g białka, oraz 83g tłuszczu każdy. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Mieszanka orzechów laskowych, pół na pół, wanilia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krówka Z Truflami Orzechowymi, Tarta Czekoladowo-Orzechowo-Truflowa, oraz Orzech Laskowy Biała Czekolada Trufle Nadziewane Gingersnaps.
Instrukcje
W piekarniku 350 Piec 1 szklankę orzechów laskowych na 8-lub 9-calowej patelni kwadratowej, aż orzechy będą złote pod skórkami, około 12 minut.
Orzechy wylać na ręcznik i przetrzeć, aby usunąć luźne Skórki. Odrzuć skórki i niech orzeszki ostygną. Grubo posiekać 1/2 szklanki orzechów.
Przygotuj Głęboki, Ciemny Sos Czekoladowy.
Wlać sos do blendera i dodać całe orzechy laskowe, Frangelico i syrop kukurydziany. Wirować, aż sos truflowy czekolady jest bardzo gładko puree.
Powrót SOS truflowy czekolady na patelnię i zagnieżdżać patelnię w lodowatej wodzie. Często mieszaj, aż sos będzie zimny, około 20 minut.
Zeskrobać do schłodzonej miski (Patrz uwagi) i zamrozić podczas robienia lodów.
W 2-do 3-quart patelni, połączyć cukier i pół na pół. Mieszaj na dużym ogniu, aż utworzą się pęcherzyki na krawędzi patelni (oparzenia, około 180), 5 do 8 minut.
W małej misce, ubić jajka do blend. Następnie ubij około 1/2 szklanki gorącej mieszanki śmietany do jajek. Powrót mieszaniny jaj do patelni i wymieszać na średnim ogniu z elastyczną szpatułką-skrobak, skrobanie dno i boki patelni dokładnie do nawet gotowania, aż krem grubo pokrywa metalową łyżkę (około 190), 8 do 10 minut.
Od razu zagnieżdżcie patelnię w lodowatej wodzie i często mieszajcie krem, aż mieszanina będzie zimna, 10 do 15 minut.
Zimny krem wlać przez drobny sitko do miski, a następnie wlać mieszaninę do maszyny do lodów (1-qt. lub większą pojemność), lub odcedzić bezpośrednio do wytwórcy; pozostałości wyrzucić.
Dodaj zarezerwowane posiekane orzechy do zimnego kremu w maszynie do lodów. Zamrażać zgodnie ze wskazówkami producenta, aż mieszanina będzie wystarczająco mocna, aby czerpać, dasher jest trudny do obracania lub maszyna zatrzymuje się.
Gdy lody są zamrożone, wyjąć miskę z sosem truflowym z zamrażarki. SOS krótko wymieszać, aby zmiękł, a następnie szybko czerpać lody do miski. Za pomocą elastycznej szpatułki-skrobaczki, zawiruj czekoladę przez lody, używając 4 lub 5 pociągnięć.
Powrót do zamrażarki na co najmniej 3 godziny do firmy. Opakowanie jest hermetyczne w przypadku dłuższego przechowywania (patrz poniżej).
Aby zamrozić desery na tyle mocno, że można je zgarnąć na stożek lub przechowywać, przenieść po zamrożeniu do hermetycznego pojemnika i włożyć do zamrażarki na co najmniej 3 godziny lub do 1 tygodnia.
W przypadku zamrożenia lodem i solą, pozostawić zamrożony deser w lodzie i soli do 3 godzin.
Aby uzyskać najlepszy smak i konsystencję, podawaj mrożone desery w ciągu tygodnia. Przy dłuższym staniu rozwijają się lodowate kryształy.