Lody Truflowe Z Orzechów Laskowych

Lody Truflowe Z Orzechów Laskowych
Lody truflowe z orzechów laskowych mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1280 kalorii, 25g białka, oraz 83g tłuszczu każdy. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Mieszanka orzechów laskowych, pół na pół, wanilia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krówka Z Truflami Orzechowymi, Tarta Czekoladowo-Orzechowo-Truflowa, oraz Orzech Laskowy Biała Czekolada Trufle Nadziewane Gingersnaps.

Instrukcje

1
W piekarniku 350 Piec 1 szklankę orzechów laskowych na 8-lub 9-calowej patelni kwadratowej, aż orzechy będą złote pod skórkami, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Orzechy wylać na ręcznik i przetrzeć, aby usunąć luźne Skórki. Odrzuć skórki i niech orzeszki ostygną. Grubo posiekać 1/2 szklanki orzechów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
3
Przygotuj Głęboki, Ciemny Sos Czekoladowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
4
Wlać sos do blendera i dodać całe orzechy laskowe, Frangelico i syrop kukurydziany. Wirować, aż sos truflowy czekolady jest bardzo gładko puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
FrangelicoFrangelico
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Powrót SOS truflowy czekolady na patelnię i zagnieżdżać patelnię w lodowatej wodzie. Często mieszaj, aż sos będzie zimny, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Zeskrobać do schłodzonej miski (Patrz uwagi) i zamrozić podczas robienia lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
W 2-do 3-quart patelni, połączyć cukier i pół na pół. Mieszaj na dużym ogniu, aż utworzą się pęcherzyki na krawędzi patelni (oparzenia, około 180), 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
W małej misce, ubić jajka do blend. Następnie ubij około 1/2 szklanki gorącej mieszanki śmietany do jajek. Powrót mieszaniny jaj do patelni i wymieszać na średnim ogniu z elastyczną szpatułką-skrobak, skrobanie dno i boki patelni dokładnie do nawet gotowania, aż krem grubo pokrywa metalową łyżkę (około 190), 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Dodaj wanilię do kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
10
Od razu zagnieżdżcie patelnię w lodowatej wodzie i często mieszajcie krem, aż mieszanina będzie zimna, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Zimny krem wlać przez drobny sitko do miski, a następnie wlać mieszaninę do maszyny do lodów (1-qt. lub większą pojemność), lub odcedzić bezpośrednio do wytwórcy; pozostałości wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Dodaj zarezerwowane posiekane orzechy do zimnego kremu w maszynie do lodów. Zamrażać zgodnie ze wskazówkami producenta, aż mieszanina będzie wystarczająco mocna, aby czerpać, dasher jest trudny do obracania lub maszyna zatrzymuje się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
13
Gdy lody są zamrożone, wyjąć miskę z sosem truflowym z zamrażarki. SOS krótko wymieszać, aby zmiękł, a następnie szybko czerpać lody do miski. Za pomocą elastycznej szpatułki-skrobaczki, zawiruj czekoladę przez lody, używając 4 lub 5 pociągnięć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Powrót do zamrażarki na co najmniej 3 godziny do firmy. Opakowanie jest hermetyczne w przypadku dłuższego przechowywania (patrz poniżej).
1
Aby zamrozić desery na tyle mocno, że można je zgarnąć na stożek lub przechowywać, przenieść po zamrożeniu do hermetycznego pojemnika i włożyć do zamrażarki na co najmniej 3 godziny lub do 1 tygodnia.
2
W przypadku zamrożenia lodem i solą, pozostawić zamrożony deser w lodzie i soli do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
3
Aby uzyskać najlepszy smak i konsystencję, podawaj mrożone desery w ciągu tygodnia. Przy dłuższym staniu rozwijają się lodowate kryształy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn