Lody Solone Pekan-Klon
Solone lody Pecan-Maple mogą być tylko deserem, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 1111 kalorii, 19g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Za $3.31 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 28 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś grubą sól morską, prawdziwy syrop klonowy, orzechy pekan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Lody Solone Pekan-Klon, Batony Z Solonego Klonu Pecan Pie, oraz Solony Klon Pecan Fudge.
Instrukcje
Umieść orzechy pekan w ciężkim rondlu na średnim ogniu i opiekaj orzechy, cały czas mieszając, aż będą pachnące, 1 do 2 minut.
Posyp orzechy pekan 2 łyżkami cukru i ciągle mieszaj, aż cukier rozpuści się w jasnobrązowy syrop i pokryje orzechy pekan. Natychmiast zdejmij patelnię z ognia; posyp 1/2 łyżeczki soli morskiej.
Obróć gorące orzechy pekan na kawałek pergaminu i dokładnie ostudź; rozerwij wszelkie duże kępy. Odłóż kandyzowane orzechy pekan na bok.
Ubij 3/4 szklanki cukru, syropu klonowego, jajek, ekstraktu waniliowego i aromatu klonowego w dużej misce, aż będzie gładka. Powoli ubij pół na pół.
Wlać mieszaninę do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Wymieszaj kandyzowane orzechy pekan z miękko mrożonymi lodami.
Posyp porcje szczyptą grubo zmielonej soli morskiej.