Lody jabłkowo-rabarbarowe (i Kardamonowe)
Lody jabłkowo-rabarbarowe (i Kardamonowe) to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 979 kalorii, 6G białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 59 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Jeśli masz cierpkie jabłka, łodygi rabarbaru, ciężką śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bezmleczne Ciasto Z Rabarbarem, Rabarbar Z Kremem Kardamonowym I Pistacjami, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe.
Instrukcje
Posiekać jabłka i rabarbar. Jeśli korzystasz z młyna spożywczego, nie przejmuj się obieraniem lub rdzeniem jabłek—po prostu posiekaj je na kawałki. Jeśli używasz robota kuchennego lub blendera, upewnij się, że je rdzeń, ale pozostawić skórę, kolor, smak, i dodaje Grubość z jego naturalnej pektyny. Ugotować jabłka i rabarbar z imbirem, strąkami kardamonu i wodą w garnku do miękkości, około 30 minut.
Dodać cukier, mieszać do rozpuszczenia i umieścić mieszaninę przez młynek lub robot kuchenny i sitko. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
2 i pół szklanki sosu jabłkowo-rabarbarowego wymieszać ze śmietaną.
W razie potrzeby dodaj więcej cukru do smaku. Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.