Linguini ze szparagami, Prosciutto i kaparami
Linguini ze szparagami, Prosciutto i kaparami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 662 kalorie, 29g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.64 za porcję. 119 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, kapary, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Linguini z Prosciutto i szparagami, Szparagi, Białe Wino I Creme Fraîche Linguini, oraz Prosciutto Zawinięty Kurczak Z Oliwkami I Kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia i przygotuj lodową kąpiel.
Dodać szparagi i gotować, aż jasny zielony i miękkie, o 2 protokół.
Wyjąć za pomocą sitka z siatki drucianej i przenieść do łaźni lodowej. Gdy zimno, odcedzić w durszlaku, a następnie osuszyć na ręcznikach papierowych. Odstawić.
Zagotować wodę i dodać makaron. Gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż do al dente. Rezerwy 1/2 szklanki wody makaronu. Po zakończeniu makaron odcedzić w durszlaku.
Tymczasem, masło ciepła w 12-calowej patelni ustawić na średnim do stopienia.
Dodać kapary i gotować, aż bardzo pachnące, o 2 protokół.
Dodać szparagi i gotować z kaparami, rzucając od czasu do czasu, aż się ogrzeją.
Wlać wodę z makaronu na patelnię i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj makaron i mieszaj ciągle, aż woda zmniejszy się do kremowego sosu. Wyłączyć ogień i wymieszać kawałki prosciutto, sok z cytryny, skórka z cytryny, i pozostałą łyżkę masła. Smak i doprawić solą.
Podawać z tartym parmezanem.