Linguine z kremem z korzenia selera, jabłkami i pancettą

Linguine z kremem z korzenia selera, jabłkami i pancettą
Linguine z kremem z korzenia selera, jabłkami i pancettą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 730 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.47 za porcję. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz linguine, seler, czosnek, i kilka innych składników pod ręką, można to zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Korzeń selera z jabłkami, orzechami włoskimi i serem pleśniowym, Zupa z korzenia selera z karmelizowanymi jabłkami, oraz Bezmleczna zupa z korzenia selera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu lub garnku, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać czosnek i gotować do miękkości, ale nie brązowy, a następnie dodać korzeń selera i ziemniaka. Dobrze wymieszać, aby pokryć warzywa i gotować, aż ziemniaki zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
3
Dodać bulion i śmietanę, doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż seler będzie miękki, o 30 protokół. Użyj blendera zanurzeniowego (lub Przenieś do standardowego blendera) i przecier.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W międzyczasie przynieś duży garnek osolonej wody do zagotowania i gotuj makaron aż do al dente. Przed odsączeniem należy zarezerwować jedną filiżankę wody do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Podczas gotowania makaronu, podgrzać pozostałą oliwę w dużym (12-calowy) patelnia na średnim ogniu i dodać pancetta. Gotować, aż zacznie chrupiące na brzegach, o 5 protokół, następnie dodać jabłka i cebulę. Kontynuuj gotowanie, aż jabłka będą karmelizowane i prawie miękkie, a cebula zwiędnie, 5-7 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj wino i gotuj, aż całkowicie odparuje, a jabłka będą miękkie przez całą drogę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać makaron do mieszanki pancetta-jabłko, a następnie wlać purée z selera, aby stworzyć sos (może nie potrzebujesz całego purée; powinien po prostu pokryć makaron i nie dusić go). Jeśli to konieczne, cienkie z odrobiną zarezerwowanej wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
SelerSeler
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Podawać natychmiast z zarezerwowanymi liśćmi selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Kanapkowy, Tostowy I PokruszonyChleb Kanapkowy, Tostowy I Pokruszony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn