Linguine z kiełbasą i pieczarkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Linguine z kiełbasą i grzybami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 728 kalorii, 22g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól koszerną, pomidory śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Boczniaki smażone z Linguine, Linguine pełnoziarniste z pieczarkami i szparagami, oraz Frittata z grzybami, Linguine i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia; dodać makaron i gotować zgodnie z zaleceniami etykiety. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania, a następnie odsączyć makaron. Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować, mieszając, aż rumiane, 3 protokół. Zwiększyć ogień do wysokiej; dodać cebulę, seler i grzyby i gotować, mieszając, do miękkości, 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości; dodać pomidory i wino i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodać śmietanę i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 4 protokół. Wymieszać natkę pietruszki i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu.
Dodaj makaron na patelni i gotować, podrzucając, aż wchłonie część sosu, 2 do 3 protokół. (
Dodaj trochę zarezerwowanej wody do gotowania makaronu, aby poluzować, w razie potrzeby.) Doprawić solą i pieprzem.
Zdjęcia Christopher Testani