Linguine z karmelizowaną cebulą i sosem pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Linguine z karmelizowaną cebulą i sosem pomidorowym. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 586 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz linguine, pomidory z puszki, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hot dogi na trzy sposoby-dżem pieprzowy / sos Chili, Bourbon karmelizowana cebula i pikantny pomidorowy smak, Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine), oraz Sos Żurawinowy Z Karmelizowaną Cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek wodą o pojemności 5 litrów; podgrzej do wrzenia na dużym ogniu.
Tymczasem w 12-calowej patelni, olej i masło ciepła na średnim ogniu. Gdy masło przestaje skwierczeć, dodać cebulę i gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka i złocisty brązowy. Scatter w pancetta i gotować 5 minut dłużej lub aż brązowy i chrupiące.
Dodać czosnek i gotować około 30 sekund lub aż pachnące.
Użyj szpatułki, aby usunąć miejsce w środku patelni.
Dodaj pastę pomidorową i posmaruj ją na dnie patelni. Natychmiast zeskrobać pastę pomidorową off patelni. Pasta powinna stać się jeszcze ciemniejsza czerwona, może nawet rumiana. Jeśli nie, powtarzaj, aż zobaczysz zmianę koloru. Wymieszaj pastę pomidorową z mieszanką cebuli.
Dodaj suszone pomidory i pokruszone pomidory na patelni. Zeskrobać dno patelni, aby usunąć wszelkie zablokowane kawałki. Wymieszać z oregano i czerwoną papryką.
Podgrzać na wolnym ogniu i zmniejszyć ogień do niskiej, mieszając od czasu do czasu, podczas przygotowywania makaronu.
Gdy woda w piecu garnkowym się zagotuje, w razie potrzeby dodaj sól. Gdy woda wróci do wrzenia, dodaj linguine. Wymieszać natychmiast, aby upewnić się, że nie przykleja się do siebie lub patelni. Gotować linguine 8 do 10 minut lub aż gotowane przez, ale nadal lekko twarde.
Spuścić w durszlaku. Nie ma potrzeby strząsania nadmiaru wilgoci.
Powrót linguine do garnka i wymieszać w sosie. Gotować na średnim ogniu 2 minuty, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje.
Posypać serem; wymieszać do połączenia.
Podawać z dodatkiem sera w razie potrzeby.